Hovedbestyrelse ekskluderer Riskær fra Alternativet

Mistillid får hovedbestyrelse til at ekskludere Klaus Riskær Pedersen fra Alternativet, efter at et forsøg på at finde en løsning ikke kunne lade sig gøre.

Efter indstilling fra Alternativets Storkreds Københavns Omegn har hovedbestyrelsen i Alternativet besluttet, at Klaus Riskær Pedersen øjeblikkeligt ekskluderes fra partiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter indstilling fra Alternativets Storkreds Københavns Omegn har hovedbestyrelsen i Alternativet besluttet, at Klaus Riskær Pedersen øjeblikkeligt ekskluderes fra partiet.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Det skulle være Klaus Riskær Pedersens modarbejdelse af Alternativets »idé- og værdigrundlag«, der får bestyrelsen til at ekskludere den 59-årige bedrageridømte finansmand.

Særligt en række udtalelser til forskellige medier herunder BT og politiko.dk har fået partiet til reagere. Klaus Riskær Pedersen sagde blandt andet følgende til BT 9. marts:

»Det kan blive et problem, hvis man efterlader det indtryk ude i befolkningen, at Alternativet er en del af en uregerlig venstrefløj. Man kan ikke vinde valg på peace and love og sunde fødevarer. Programmet kræver en opstramning.«

Hovedbestyrelsen havde ellers forsøgt at mægle med Klaus Riskær Pedersen. Blandt andet forsøgte partiet at få ham til at holde sig fra tillidsposter eller andre »former for officiel poster« for Alternativet.

»Hovedbestyrelsen anfører, at beslutningen har været svær, men at der var fuld enighed om eksklusionen af Klaus Riskær Pedersen som medlem af Alternativet,« skriver partiet i meddelelsen til pressen.

Klaus Riskær Pedersen havde bebudet, at han senere på måneden vil melde sig som kandidat for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds.

Partiet blev for nylig blev opstillingsberettiget til Folketinget.