»House of Cards«: Lund Poulsen og Arnfeldt vil tjene penge på skattesagen

I en foredragsrække hen over foråret vil tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og forhenværende spindoktor Peter Arnfeldt give »deres personlige version« af sagen.

Planche fra plan4u's eventbeskrivelse. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hen over foråret vil to af skattesagens mest centrale vidner give ti »eksklusive« foredrag om sagen. Under titlen »House of Cards - virkelighed eller fiktion?« vil tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans tidligere særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, give »deres personlige version« af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag.

Det fortæller Peter Arnfeldt til Berlingske Nyhedsbureau.

»Kommissionen har jo skrevet en meget lang, omfattende og god rapport, og det vil være en komprimeret gennemgang af nogle af de pointer, der er på åbne kilder,« siger han.

Bookingfirmaet Plan4U står bag foredragsrækken, og i forhold til prisen for foredraget henviser firmaet til Peter Arnfeldt. Den tidligere spindoktor ønske dog ikke at oplyse, hvad han og Troels Lund Poulsen får for at fortælle om skattesagen.

Adspurgt om, hvorfor de to overhovedet skal tjene penge på Helle Thorning-Schmidts skattesag, svarer Peter Arnfeldt:

»Jeg har måske ikke tjent så mange penge de seneste par år, og jeg er et positivt menneske, der oplever, at der åbenbart stadig er en interesse for sagen. Den mulighed har jeg tænkt mig at benytte. Hvis der er nogle, der gider at høre på mig og Troels Lund, har jeg ingen problemer med det overhovedet. Hvorfor skulle jeg have det?«

For nyligt måtte Københavns Politi opgive sigtelsen mod Peter Arnfeldt for at lække fortrolige oplysninger om Thorning-Kinnock-familiens private skatteforhold.

Spørgsmål: Hvad kan man høre til foredraget, som vi ikke allerede har hørt i kommissionen?

»For mit vedkommende vil jeg nok komprimere den personlige oplevelse af at være igennem sådan et forløb. Der har jo været rigtig mange forsider og store historier, som folk har set i fjernsynet og læst i aviserne, og det komprimerer vi ned til en time eller halvanden.«

I foredragene vil den tidligere V-minister og hans forhenværende højrehånd fokusere på en række af de spørgsmål, som Skattesagskommissionen har brugt mere end to år på at besvare: »Hvordan opstod sagen? Hvad drejede sagen sig om? Hvilke politiske problemstillinger rejser sagen? Og ikke mindst, om Skat er lige for alle i praksis?«

Spørgsmål: Hvad skal man lægge i formuleringen om Skat?

»Det tror jeg mere, du skal spørge Troels Lund om, men debatten har jo været rejst, om der har været givet forskelsbehandling - enten positiv eller negativ - til den ene eller den anden,« siger Peter Arnfeldt.

Spørgsmål: I bruger »House of Cards« som overskrift - en TV-serie om en amerikansk politikers forsøg på at komme til tops. Er det ikke en uheldig association?

»Foredraget kommer til at handle om alle aspekter af skattesagen. Jeg tror, at alle kan erindre, hvilket drama der har været i alle mulige retninger af skattesagen, og det er nok også det, som markedsføringen af foredragene er udtryk for.«

På Plan4Us hjemmeside fremgår det, at 50 procent - altså fem af de planlagte ti foredrag - allerede er booket.

Planche fra plan4u's eventbeskrivelse. Fold sammen
Læs mere