Holstebro stemmer ja til sammenlægning

RB PLUS Jyske kommuner vil indgå fornuftsægteskab. ARKIVFOTO.Se Ritzau 4/10 2015 13.00. - - Jyske kommuner vil indgå fornuftsægteskab. Holstebro og Struer overvejer fusion for bedre at kunne løfte voksende opgaver og tegne området stærkere. Eksperter er uenige om, hvor meget fusioner gavner. // Struer Kommune, kommune i Region Midtjylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tommy Kofoed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag aften stemte Holstebro Byråd ja til at fortsætte sammenlægningsprocessen med Struer Kommune. Det skriver TV Midtvest.

I alt stemte 14 personer for, mens 12 stemte imod.

Resultatet af afstemningen betyder, at hvis Struer Byråd også når til enighed, kan de to vestjyske kommuner gå videre med sammenlægningsplanerne.

I første omgang vil det medføre, at der skal være folkeafstemning i de to kommuner 3. december.

»Vi skal hæve overlæggeren så højt som muligt i den nordvestjyske del af landet. Vi samarbejder i forvejen med Struer på 47 områder. Hvis vi skal styrke det samarbejde yderligere, er et naturligt næste skridt en sammenlægning,« siger borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby til TV Midtvest.

Det er første gang siden kommunalreformen, som trådte i kraft i 2007, at man vil lave en kommunesammenlægning. Hvis sammenlægningen bliver en realitet, vil der fremover være 97 kommuner i Danmark.

Det er Struer Kommune, der har taget initiativ til sammenlægningen i erkendelse af, at de voksende opgaver stiller store krav til en kommune med under 22.000 borgere.

BNB