Holst: Medarbejder har ikke ført valgkamp for mig

Der var ikke tale om kampagnearbejde, da en medarbejder fra Region Syddanmark betjente daværende regionsrådsformand Carl Holst kalender under valgkampen, lyder det fra Holst.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) afviser blankt, at en medarbejder ansat i Region Syddanmark hjalp ham med at føre valgkamp tilbage i juni, da han var regionsrådsformand.

Nye oplysninger peger ellers på, at det modsatte var tilfældet, men Carl Holst understreger, at den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, ikke har ført valgkamp for ham.

»Han har ikke bistået mig i en valgkamp i form af at føre valgkamp for mig. Han har bistået mig i at løse mit erhverv som regionsrådsformand - herunder at tage imod opkald og føre kalender for mig. Han har ikke ført valgkamp for mig,« siger Carl Holst til TV 2 News.

Christian Ingemann Nielsen er i dag særlig rådgiver for Carl Holst, men i perioden august 2014 til juni 2015 var han ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark.

Han var altså ikke ansat politisk af Carl Holst, men han sendte blandt andet mails på vegne af Holst under valgkampen samt styrede hans kalender, har flere medier kunnet fortælle. Derfor har flere peget på, at Holst uberettiget har brugt en medarbejder, der var ansat i regionen, til at bistå med sin egen personlige valgkamp.

Men det er altså forkert, mener Carl Holst.

»Jeg mener ikke, at han har ført valgkamp for mig. Han har løst nogle opgaver, som skulle løses, uanset om der var valgkamp eller ej,« siger han.

Tidligere tirsdag var Berlingske Nyhedsbureau i kontakt med Christian Ingemann Nielsen, som på vegne af Carl Holst sendte det stillingsopslag for det job som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, Ingemann i sin tid søgte.

Heri står blandt andet:

»Region Syddanmark søger en kommunikationsuddannet, der skal være med til at løfte kommunikationen i et større strategisk projekt, »Smart Velfærd«, og herudover kan indgå i den løbende daglige betjening af den øverste administrative og politiske ledelse.«

Derfor mener Carl Holst, at Christian Ingemann Nielsen blot har udført det job, han var ansat til.

»Han har ført min kalender sammen med alle andre gode kræfter i forhold til at få hverdagen til at hænge sammen. Han har ikke ført valgkamp for mig. Han har været en del af en ledelsesbetjening, som har taget imod en masse forespørgsler og set, om der var plads i den kalender, som var fyldt i forvejen,« siger Carl Holst til TV 2 News.