Holst erkender: Ingemann var min personlige assistent

Forsvarsministeren ændrer forklaring og indrømmer nu, at hans særlige rådgiver har fungeret som hans personlige assistent i Region Syddanmark. DF afventer, hvordan regeringen og regionen forholder sig.

Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Ingemann Nielsen har fungeret som Carl Holsts personlige assistent i Region Syddanmark.

Det erkender forsvarsministeren nu efter flere dages benægtelser af netop det faktum.

Forsvarsministeren siger her til formiddag, at hans særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, arbejdede som hans assistent, mens han var regionsrådsformand i Region Syddanmark.

»Jeg beklager, at jeg har udtrykt mig uheldigt i forhold til, at han ikke var min personlige assistent. Jeg er ked af, at jeg har fået sagt det på en måde, som kan misforstås,« siger Carl Holst.

»Jeg har ikke haft til hensigt at lyve over for offentligheden,« siger Carl Holst.

Forsvarsministeren vil ikke udtale sig om, hvorvidt Christian Ingemann Nielsen også arbejdede for ham under valgkampen, noget som i givet fald vil være i strid med reglerne.

»Sammenspillet mellem folkevalgte og embedsmænd er en gråzone. Det ser jeg nu frem til at få belyst,« siger forsvarsministeren med henvisning til den undersøgelse, som Region Syddanmark har iværksat.

Løkke tidligere: »Jeg har tillid til alle mine ministre«

Tidligere på dagen holdt Lars Løkke Rasmussen pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Og selvom det handlede om Danmarks nye flygtningekurs, slap statsministeren ikke for at forholde sig til sagen omkring forsvarsminister Carl Holst (V).

Og selvom statsministeren på det bestemteste lod forstå, at han i øjeblikket er fuldt optaget af den flygtningesituation, Europa og dermed Danmark står i, slog Lars Løkke Rasmussen fast, at han stadig havde tillid til Carl Holst.

»Jeg har noteret, at der er en sag og nogle drøftelser, og jeg kan kun sige, at jeg naturligvis har tillid til mine ministre,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Løkke lod samtidig forstå, at det sidste ord ikke er sagt i Carl Holst-sagen.

»Jeg er helt med på, at der findes en sag, jeg er helt med på, at jeg også kommer til at udtale mig om den på et tidspunkt, men det bliver ikke i dag,« sagde Løkke, inden han forlod Spejlsalen og de tilstedeværende journalister.

DF: Vi afventer regeringen og regionen

Hos Dansk Folkeparti mener næstformand Søren Espersen ikke, at Carl Holsts indrømmelse får nogen konsekvenser. Endnu i hvert fald. Regeringens støtteparti afventer, hvordan regeringen og Region Syddanmark forholder sig til de nye oplysninger.

»Det er først og fremmest et spørgsmål for regionen og dernæst for regeringen,« siger Søren Espersen til politiko.dk.

Men i sidste ende er det jo et spørgsmål for jer også.

»Ja, men der er vi ikke kommet endnu. Vi må se, hvordan regeringen reagerer. Det er ikke til at vide«.

Svækker det her Dansk Folkepartis tillid til Carl Holst?

»Det vil jeg ikke svare på. Vi må se, hvordan regeringen og regionen reagerer og så tage det derfra.«

De Konservative ønsker ikke at kommentere sagen.

EL: Tåkrummende og pinligt

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper vil over for TV2 News ikke sige, at Carl Holst bør gå af som forsvarsminister. Men hun lægger ikke skjul på, at forløbet har været uskønt.

»Det hele er jo ved at blive tåkrummende efterhånden. Jeg tror, det er et af de pinligste døgn, man kan komme på i dansk politik. Først er der indikatorer på, at han har misbrugt medarbejderressourcer i Region Syddanmark, bagefter har han løjet om det, og så har han løjet lidt mere igen,« siger Pernille Skipper til TV2 News.

Hun mener, Carl Holst skylder en uforbeholden undskyldning og efterlyser, at forsvarsministeren fuldt og helt fortæller, hvad der er op og ned i den her sag. Pernille Skipper mener, at regeringens støttepartier må i aktion

»Hvis jeg var Dansk Folkeparti, Liberal Alliance eller de Konservative, ville jeg være meget bekymret for hans (Carl Holst, red.) evner til at holde sig stringent til sandheden«, siger Pernille Skipper.