Holst er uenig i kritik fra Statsforvaltningen

Carl Holst er ikke enig med Statsforvaltningen i, at han har misbrugt en offentlig ansat medarbejders tid. Men han tager udtalelsen til efterretning.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) er uenig i Statsforvaltningens konklusion om, at han har misbrugt en regionsansat pressemedarbejders tid.

Det siger den tidligere formand for Region Syddanmark og forhenværende forsvarsminister til Fyens Stiftstidende, efter at Statsforvaltningen fredag har udtalt, at den regionsansattes bistand til Holsts valgkamp var ulovlig.

»Jeg er ikke enig i Statsforvaltningens vurdering af sagen, men jeg tager det til efterretning, at der er sådan, de ser på det,« skriver Carl Holst i en SMS til Fyens Stiftstidende.

Han tilføjer, at det ikke har været hensigten at bryde nogle regler.

I sin redegørelse til Statsforvaltningen erkender Holst ifølge fyens.dk, at pressemedarbejderen arbejdede for Holsts valgkampagne. Men det skete i medarbejderens fritid og påvirkede ikke medarbejderens arbejde i regionen, anfører Carl Holst.

»Nogle af disse valgkampsaktiviteter skete også inden for det, man kalder normal arbejdstid. På samme måde som noget af hans arbejde for Region Syddanmark skete uden for normal arbejdstid,« skriver Carl Holst ifølge fyens.dk i redegørelsen.

Regionsrådet i Region Syddanmark ventes at drøfte udtalelsen fra Statsforvaltningen på et møde på mandag. Flere politikere har allerede bebudet, at de vil melde Holst til politiet. Også partifællen, regionsrådsformand Stephanie Lose (V), siger, at man ikke kan sidde konklusionerne overhørig, og at det er »nærliggende« at melde Holst til politiet.