Holger K.: Fandens situation for forsvaret

Flere forsvarsordførere ærgrer sig over, at forsvaret var for langsomme i bog-sag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvaret tabte sagen, men fik ret.

Så klart kan dagens dom i Fogedretten om udgivelsen af den tidligere jægersoldat Thomas Ratschaks bog 'Jæger - i krig med eliten'.

Bogen kan nu udkomme, selv om dommeren gav forsvaret medhold i, at den indeholder oplysninger, der er omfattet af soldatens tavshedspligt.
På Christiansborg undrer flere politikere sig.

SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen kalder det ligefren en "fandens situation for forsvaret".

- Jeg har helt fra starten haft stor forståelse for forsvaret i denne dag. Men de har været meget ukonkrete i, hvilke oplysninger det drejede sig om, og det undrer mig, at det ikke kunne lykkes at lave en aftale med forlaget om at få de passager ud eller skrevet om, siger Holger K. Nielsen.

- Forsvaret må nu tage ved lære og have et bedre beredskab i sådanne sager. For det er næppe den sidste soldaterbog, vi har set, siger Holger K. Nielsen.

Espersen: Tøger er sagens største skurk
Dansk Folkepartis medlem af Forsvarsudvalget, Søren Espersen, kritiserer også forsvaret for ikke at være på pletten noget hurtigere.

- Forsvaret burde have været langt hurtigere over denne sag, siger Espersen til TV2 News.

- Jeg er sikker på, at forsvaret har lært meget af denne sag. De ved, at de i fremtiden skal være meget hurtigere, siger Søren Espersen, som ikke har de blide gloser fremme i forhold til Dagbladet Politiken, hvis chefredaktør Tøger Seidenfaden, ifølge Espersen, er "sagens største skurk", fordi bladet forleden bragte hele Ratschaks bog som tillæg til avisen

- Nu er bogen ude, skaden er sket, og det er så det. Men det er ekstremt forargeligt, hvad Politiken og Tøger Seidenfaden har gjort. Han har et alvorligt personligt problem i denne sag, hvor han agerer som en elefant i en porcelænsbutik. Både forsvarets og jægersoldaten ageren kan undskyldes, det kan Politikens ikke, siger Søren Espersen.