Holger K: Venstre er lidt tossede

Venstres politiske drilleri i radarsagen er dybt skadeligt for forsvaret, mener SFs forsvarsordfører Holger K. Nielsen. Men det er kun naturligt at blive lidt tosset, når man mister regeringsmagten, siger han.

Holger K. Nielsen (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsordfører Troels Lund Poulsen og hans parti, Venstre, forsøger at markere sig som stor og stærk opposition ved at kaste mudder på ministeren i radarsagen. Men man skal tænke sig om, når der er udsendte soldater i spil, advarer SFs forsvarsordfører.

- Det, som Venstre i øjeblikket kører, er jo dybt skadeligt for forsvaret. Det er mudderkastning og politisk drilleri, siger Holger K. Nielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Kritikken kommer efter, at Troels Lund Poulsen i går beskyldte forsvarsminister Nick Hækkerup (S) for at have vildledt Folketinget i sagen om det dyre radar-anlæg i Afghanistan.

- Man skal jo lige tænke sig om, fordi der er udsendte soldater. Og når der er et politisk forlig, så tager man diskussionerne imellem partierne i forligskredsen, og det ville da også være mest klædeligt i den her sag. Men nu har Venstre så valgt at køre den i fuld offentlighed og meget offensivt, og det er så deres valg, siger Holger K. Nielsen.

Han er ikke den eneste, der onsdag retter kritik mod Venstre. Også socialdemokraternes medlem i forsvarsudvalget, Trine Bramsen, er provokeret over oppositionspartiets - og især Troels Lund Poulsens facon.

- Når det fyger med beskyldninger blandt politikerne, bliver vores soldater jo usikre. Vi skylder dem at holde en stabil politisk tone, og det forstår Troels Lund Poulsen slet ikke. Han har fuldstændig misforstået, hvordan man begår sig på forsvarsområdet, og det håber jeg, at Venstres ledelse går ind i, siger Trine Bramsen til Berlingske Nyhedsbureau. Hun mener, at han helt har »smadret« samarbejdet i udvalget.

Holger K. Nielsen maner til besindighed - fordi der er en naturlig forklaring på Venstres udmeldinger.

- Det er altid sådan, at når man mister regeringsmagten, så bliver man lidt kulret i starten - det sker for alle tidligere regeringer. De er simpelthen tossede i den første tid efter, og jeg ser det her som en del af det. Der er ikke den lille sag, de ikke kan gøre til meget stor og forsøge at gøre den nye minister ansvarlig for - selvom det er noget, de faktisk selv havde ansvaret for, siger Holger K. Nielsen, der tror på, at samarbejdet i forligskredsen kan genoprettes.

- Jeg vil tro, at de kommer til fornuft igen, det regner jeg da med, siger han.