Hønge: »Det lød klogt inde i mit hoved«

SFs Karsten Hønge kommer nu med noget, der ligner en undskyldning til partiets politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Foto: Keld Navntoft / Torkild Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SFs nybagte folketingsmedlem, Karsten Hønge (SF), forsøger nu at dæmpe gemytterne efter sin verbale infight med partiets politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen (SF).

På sin Facebook-profil indrømmer Karsten Hønge, at det måske ikke var så smart at svare igen på hendes kritik ved at henvise til en særdeles kendt seance fra sommeren 2012, hvor Lisbeth Bech Poulsen kom grædende ud fra SFs gruppeværelse efter at være sat på plads i forbindelse med partiets holdning til skattereformen.

»Nej, selvfølgelig burde jeg ikke referere til Lisbeths tårer. Det er en »liveudsendelse«, og jeg står med en øresnegl på Borgen. Da jeg hører Lisbeths overraskende voldsomme personlige angreb, har jeg få sekunder til at tænke et svar igennem. Jeg vælger et svar, hvor jeg forsøger at være lidt humoristisk. Det lykkedes vist ikke helt. Lidt som når Peter Plys siger: »Det lød klogt inde i mit hoved. Men så skete der noget på vejen ud«,« skriver Karsten Hønge på sin Facebook-profil.

Ordduellen mellem Karsten Hønge og Lisbeth Bech Poulsen startede med, at førstnævnte argumenterede for, at SF skal træde ud af regeringen på grund af aftalen om frasalg af DONG-aktier til Goldman Sachs. Lisbeth Bech Poulsen reagerede ved at sige, at »nogle mennesker vil sige forskellige ting for at komme i rampelyset. Det må stå for hans egen regning«.

Det resulterede i følgende udmelding fra Karsten Hønge.

»Hvis jeg ønskede medieopmærksomhed, så skulle jeg måske gå grædende rundt på Christiansborg«.

SFs landsledelse og folketingsgruppe mødes onsdag aften for netop at tale om aftalen med Goldman Sachs.