HK støtter Børsting i strid om Vækstforum

HK regner med, at efterlønsforringelser kommer af bordet i regeringens Vækstforum.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HK er imod helt at droppe regeringens Vækstforum, sådan som FOA og 3F rumler med i fortørnelse over, at et udkast til konklusioner lægger op til at afskaffe efterlønnen og anbefale andre forringelser.

- Jeg tror, at det bare er en politisk prøveballon. Det kommer der sikkert ikke til at stå noget om i det endelige papir, siger HK-formand Kim Simonsen.

I fald et flertal af erhvervsfolk og embedsmænd i Vækstforum fastholder de omstridte anbefalinger, så mener HK på linje med LO-formanden, Harald Børsting, at fagbevægelsen bør afgive en mindretalsudtalelse i stedet for at forlade trepartsdrøftelserne.

- Den bedste måde at få ram på fjenden er at sidde over for ham, siger Kim Simonsen.

Et andet udkomme af kontroversen i Vækstforum - siger HK-formanden - kan blive, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) smider fagbevægelsens repræsentanter ud, hvis LO og Dansk Metal nægter at skrive under på, at det er en god idé at afskaffe efterlønnen.

- Jeg kan ikke tro, at statsministeren ser en interesse i at gøre Vækstforum til en scene for sådan et slagsmål. Den politiske kamp om efterlønnen kører jo fint ved siden af.

Men hvis han gør det, så har vi jo en sort blok af regeringen og erhvervslivet, sådan som de snakker om, at oppositionen og fagbevægelsen er en rød blok, siger Kim Simonsen.

/ritzau/