Hjort: S-SF-plan løser ingen akutte problemer

S-SFs plan for økonomien får drøje hug med på vejen af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skyder med skarpt mod den økonomiske plan, som Socialdemokratiet og SF lægger frem. Den løser overhovedet ikke de helt akutte problemer, som dansk økonomi står over for i de næste tre år.

Han peger på, at det på side femten i den korte udgave planen står ,at "planen ikke går i detaljer med effekterne på de offentlige finanser på kort sigt, da indfasningen af de enkelte elementer bl.a. vil afhænge af, hvornår S og SF kommer til magten og indfasningen af de konkrete aftaler i forbindelse med trepartsforhandlingerne".

Thomas Larsen: Redningsplan eller valgoplæg?

Det ser finansministeren som et bevis på, at de akutte problemer ikke bliver løst.

- Den plan kryber uden om det, der er dansk økonomis allerstørste problem. Nemlig hvordan vi konsoliderer finanserne i 2011-2013. EU vil kræve, at vi konsoliderer, og det tager planen ikke fat på. Tværtimod siger plane, at den ikke løser det problem. Det vil sige, at det socialdemokraterne og SFerne prøver her, er at få os alle sammen lokket ud til at diskutere noget i fremtiden. Men vi står altså rent akut med et underskud, der skal bringes ned, og der hjælper planen overhovedet ikke, siger Claus Hjort Frederiksen i en første kommentar.

Din mening: Er du klar til en 38 timers arbejdsuge?

I S-SF planen er der lagt op til, at en ny rød regering vil indkalde til trepartsdrøftelser om bl.a. kortere arbejdstid.

Regeringen har lagt op til nulvækst i den offentlige sektor i de førstkommende år.