Hizb ut-Tahrir: Muslimer skal ikke stemme til folketingsvalg

Muslimer i Danmark skal ikke tilkendegive deres støtte til de danske politikere ved at afgive deres stemme ved folketingsvalget, lyder det fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir.

ARKIVFOTO. Hizb ut-Tahrir afholder debatmøde i Nørrebrohallen oven på terrorangrebet i København, lørdag den 28. februar, 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir opfordrer nok engang alle muslimer i Danmark til at holde sig væk fra valglokalerne, når der skal stemmes til folketingsvalget 18. juni.

»Vi er forpligtet til at engagere os aktivt i samfundet, men det skal ske på islams præmisser – uden at vi går på kompromis med vores principper og værdier. Demokratiet er i fundamental modstrid med islam, og det er en synkende skude – selv dets egne tilhængere mister i stigende grad tilliden til systemet og leder efter et alternativ,« skriver organisationen i en pressemeddelelse

Samtidig hævder den omstridte organisation, at vejen frem for muslimer i Danmark er at modstå den »islamfjendtlige integrationspolitik« og »den aggressive udenrigspolitik«, der ifølge Hizb ut-Tahrir er blevet ført af skiftende regeringer i Danmark.

Hizb ut-Tahrir afviser, at lav valgdeltagelse blandt muslimer vil kunne medføre isolation og parallelsamfund. Lav valgdeltagelse blandt muslimer vil ifølge den islamistiske organisation heller ikke falde ud til fordel for højrefløjen i dansk politik, mener organisationen, der i stedet beskylder venstrefløjen og den siddende regering for at føre en integrationspolitik, som målt på substansen ikke adskiller sig markant fra højrefløjens.

»Vi i Hizb ut-Tahrir kalder derfor alle muslimer til at bruge deres stemme – men ikke til folketingsvalget,« lyder det i pressemeddelelsen.

Det er langt fra første gang, Hizb ut-Tahrir opfordrer muslimer til ikke at deltage ved et demokratisk valg. Også ved det seneste kommunalvalg og folketingsvalg gik Hizb ut-Tahrir ud med lignende henvendelser, ligesom organisationen er blevet beskyldt fra flere sider for at true muslimske indbyggere fra at sætte sit kryds på stemmesedlen.