Heunicke: Togtur burde være gratis, når Rejsekortet svigter

Kan du ikke tjekke ind på grund af Rejsekortets tekniske problemer, må du vise kortet i tog eller bus, hvormed det fungerer som billet, oplyser DSB.

Transportminister Magnus Heunicke (S) var fredag morgen en blandt mange pendlere, der mødte op på stationen til et ikke-fungerende rejsekort. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På togstationer landet over har det været umuligt at tjekke ind og ud med Rejsekortet fredag morgen, ligesom der også har været problemer i nogle busser.

Ved 9-tiden arbejder Rejsekort A/S stadig på at få den tekniske fejl, som er skyld i problemerne, løst. Men det skal ikke gå ud over passagererne, lyder meldingen, så de får en gratis tur, hvis de viser kortet som »billet«.

Tidligere på morgenen fredag forlød det ellers, at brugere af den offentlige transport måtte købe billet på anden måde - i automater, på DSBs mobilapp, på nettet eller i toget. Men det er nu lavet om, oplyser DSB. Samme melding kommer fra Rejsekort A/S.

»Man skal forsøge at tjekke ind, og hvis ikke det ikke fungerer, så står man på toget eller i bussen og viser sit rejsekort som gyldig billet,« siger administrerende direktør Bjørn Wahlsten.

Rejsekort A/S er dermed kommet transportminister Magnus Heunicke (S) i forkøbet. Fredag morgen skrev han på Twitter, at han ville tage problemet op med selskaberne:

»Her i morgentoget er rejsekortet nede i hele DK. Burde være gratis så. Vil jeg om nødvendigt tage op med selskaberne bag.«

Se Heunckes tweet her:

Er du på mobilsitet, da klik her for at se tweetet.

Der er fortsat ingen tidshorisont for, hvornår problemet er løst, men Rejsekort A/S direktør håber på inden for kort tid at få en melding om, hvornår leverandøren begynder at rette fejlen. Det kan dog have lange udsigter.

»Når en rettelse er sat i gang, tager det for det første udstyr bare fem minutter, men før det er rundt i landet, går der fire timer,« siger Bjørn Wahlsten.

For busser kan der gå endnu længere tid, forklarer han, for dem, der har fået en forkert opdatering, vil først kunne opdateres korrekt, når de igen holder i garagen fredag aften.

Hvem der ender med at skulle betale for de mange gratis ture, der bliver uddelt i løbet af fredagen, står ikke klart endnu.

»Det vil vi kigge på bagefter, men det er klart, at vi vil have en diskussion med vores leverandør,« siger Bjørn Wahlsten.

Læs mere her på DSBs hjemmeside.