Heunicke lægger låg på Sass-debat

Socialdemokraterne garanterer for, at ministerudnævnelsen af Henrik Sass Larsen er gået lige efter bogen og forsøger at stoppe debatten om ny sikkerhedsvurdering af erhvervs- og vækstministeren.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau afviser Magnus Heunicke (S) Venstre og Dansk Folkepartis krav om at få indsigt i PETs nye sikkerhedsvurdering af Henrik Sass Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke noget at komme efter. Ordene er Anders Fogh Rasmussens (V), der brugte dem hyppigt i sin tid som statsminister. Men de kunne lige så godt komme fra Socialdemokraternes politiske ordfører, der søndag forsøger at dræbe debatten om Henrik Sass Larsens (S) sikkerhedsgodkendelse.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau afviser Magnus Heunicke (S) Venstre og Dansk Folkepartis krav om at få indsigt i PETs nye sikkerhedsvurdering af den nyslåede erhvervs- og vækstminister.

»Martin Geertsen og alle andre kan være helt trygge ved, at alle udnævnelser er foregået helt, som de plejer. I Venstre burde de koncentrere sig om at komme med nogle svar på deres politik i stedet for at bedrive politisk plat,« siger han.

Berlingske skrev lørdag, at PET har sendt en ny sikkerhedsvurdering af Henrik Sass Larsen til Statsministeriet i forbindelse med, at Sass Larsen byttede posten som gruppeformand for Socialdemokraterne ud med den øverste politiske post i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det fik Venstre og Dansk Folkeparti til at spørge, hvorfor Henrik Sass Larsen kan blive minister nu, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) brugte en tvivlsom sikkerhedsvurdering til at sortere ham fra, da det første ministerhold skulle sættes for to år siden.

Begge partier kræver, at statsministeren kaster lys over, hvad der står i den nye sikkerhedsvurdering, så de kan afgøre, om det rent faktisk var PETs vurdering, der fik Helle Thorning-Schmidt til at droppe Sass Larsen, eller om det var en intern magtkamp i Socialdemokraterne.

»Jeg synes, det er en alvorlig sag, hvis det er sådan, at statsministeren har brugt PET i et politisk ærinde. Man skal ikke bruge en sikkerhedstjeneste i et eller andet internt politisk magtspil,« sagde Martin Geertsen (V) lørdag og krævede »fuld åbenhed« i sagen.

Men det afviser Socialdemokraterne altså.