Heunicke i brev til Folketinget: Regeringen klar til at ophæve restriktioner med udgangen af januar

Regeringen er klar til at ophæve stort set samtlige restriktioner med udgangen af januar, lyder det i et brev fra sundhedsminister Magnus Heunicke til Folketingets partier. Coronavirus skal fra 1. februar ikke længere være en »samfundskritisk« sygdom.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er klar til at droppe stort set alle restriktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen er klar til at skrotte næsten alle restriktioner i samfundet med udgangen af januar.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et brev til Folketingets epidemiudvalg.

Det fremgår også af brevet, at regeringen agter at ophæve coronavirus som en »samfundskritisk« sygdom fra 1. februar, selvom Epidemikommissionens seneste indstilling lød, at det skulle være fra 5. februar.

»Jeg ønsker at følge Epidemikommissionens indstilling, men dog således, at kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophæves med den 1. februar 2022,« skriver Heunicke.

Netop klassificeringen som »samfundskritisk« medfører, at regeringen hurtigt kan indføre vidtgående restriktioner med grundlag i epidemiloven uden at spørge Folketinget, så længe et flertal i Epidemiudvalget ikke er imod.

Den socialdemokratiske regering har haft for vane at følge Epidemikommissionens indstillinger, og med Heunickes endelige tilsagn, er der nu bred opbakning i Folketinget til at droppe samtlige restriktioner.

Kommissionen anbefaler dog, at der – i fire uger fra 31. januar – fortsat er krav om test og isolation ved indrejse til Danmark.

Heunicke skal onsdag ved middagstid møde sundhedsordførerne fra Folketingets partier, hvor han vil orientere om Epidemikommissionens indstilling og regeringens beslutning.

Statsminister Mette Frederiksen (S) forventes onsdag aften at afholde et pressemøde om coronasituationen i Danmark og regeringens plan for den fremtidige håndtering af coronavirus.

… Opdateres