Heunicke: Billetpriser skal stige med inflationen

Nyslået transportminister Magnus Heunicke ville gerne sørge for flere end billigere togafgange, men billetpriserne stiger, når inflationen gør, siger han.

Ministeroverdragelse fra Pia Olsen Dyhr til Magnus Heunicke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne på offentlig transport skal først stige, når inflationen gør det, siger den nye transportminister Magnus Heunicke (S) ifølge dr.dk.

I 2011 sagde den daværende transportordfører ellers op til valget, at det skulle være billigere at benytte offentlig transport.

»Vi lægger prisen fuldstændig fast, så det koster det samme i dag som næste år og næste år igen, ind til inflationen stiger. Når din egen lønpose stiger, og priserne stiger i supermarkedet, så må billetpriserne også stige, men kun med de få procent, som inflationen stiger med,« siger Magnus Heunicke til DR Nyheder.

Ifølge Heunicke hang socialdemokraternes valgløfte om billigere priser på offentlig transport sammen med forventningen om en betalingsring i København. Den blev ikke til noget, og derfor er der ikke penge til billigere offentlig transport.

»Jeg vil hellere bruge pengene på at investere, jeg er jo selv togpendler,« siger Magnus Heunicke, der tager toget fra hjemmet i Næstved til arbejdspladsen på Christiansborg.

Han mener, at der er større behov for flere afgange.

»Jeg kender pendlernes hverdag, jeg ved, hvad man kan gøre for dem, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at forbedre pendlernes hverdag,« siger Magnus Heunicke til DR Nyheder.