Herningformand: Lene må ud nu!

Presset på Lene Espersen bliver større time for time. Nu kræver endnu en kredsformand hendes afgang.

Endnu en konservativ lokalformand melder sig nu i rækken af konservative, som vil have Lene Espersens til at gå af som politisk leder af partiet.

Denne gang er det lokalformand i Herning Jan Møller.

- Det eneste, hun kan gøre nu, er at træde tilbage. Jeg må desværre sige, at situationen nok er sådan, at Lene Espersen ikke har en chance for at genvinde troværdigheden blandt vælgerne, siger han.

Flere K-formænd har givet udtryk for, at Lene Espersen bør træde tilbage fra sin post - blandt andet formanden for De Konservative i Hedensted, Finn G. Andersen, som siger, at hun bør træde tilbage for partiets skyld.

På Nordfyn er byrådsmedlem Jytte Madsen også kritisk over for Lene Espersen.

I Ringsted og Sorø tilslutter lokalformændene sig også kritikken, skriver Dagbladet Ringsted. Det samme gør lokalformanden i Faxe, skriver Dagbladet Køge, som dog også skriver, at lokalformanden i Stevns bakker op om Lene Espersen.

Herning-formand Jan Møller ærgrer sig over, at det er nødvendigt at skifte leder så tæt på et valg, men understreger, at der ikke er andre muligheder.

- Det er ikke nogen lykkelig situation. Så det kan kun gå for langsomt, siger han og fortsætter:

- Så vidt jeg er orienteret, kommer hun hjem i aften, og så afholder de gruppemøde i morgen, og så må det gerne foregå der. Og jeg ser Lars Barfoed som den bedste afløser.

Kritikken af Lene Espersen eskalerede, da den konservative vælgerforening i Helsingør sendte et brev til den konservative folketingsgruppe på Christiansborg, hvor de opfordrer til at finde en ny politisk leder hurtigt.

/ritzau/