Herning-borgmester afviser lovbrud i sag om politiskole

Det er absurd, at nogen tror, at Herning vil udleje lokaler til en ny politiskole ulovligt, mener borgmester.

Borgmester Lars Krarup (V) er vred over, at eksperter i Jyllands-Posten stempler hans tilbud om leje af politilokaler til en ny politiskole som ulovlig. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herning. Efter det kom frem, at en ny politiskole skal ligge i Herning, har byens borgmester, Lars Krarup (V), givet et tilbud til Rigspolitiet, som eksperter vurderer er ulovligt.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Krarup har på Facebook skrevet, at politiet "kvit og frit" kan låne lokaler af kommunen, og det bliver stemplet som et ulovligt kommunalt tilskud til staten.

Men det er en absurd beskyldning, mener Lars Krarup.

- Det her er simpelthen ved at nå absurde højder. Man spørger sig selv, hvornår galskaben stopper, udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse.

Han mener ikke, at hans tilbud skulle tages bogstaveligt.

- Jeg har skrevet "kvit og frit" i anførselstegn, fordi det jo netop ikke skal forstås bogstaveligt. Det kan sagtens være, at det ikke var det mest velvalgte udtryk, siger Hernings mangeårige borgmester.

Lars Krarup mener, at beskyldningerne "er til at grine af", hvis ikke emnet var så alvorligt.

- Jeg prøvede jo bare at sige, at vi vil strække os så langt, vi overhovedet kan, inden for lovens rammer for at hjælpe politiet med at få løst den her opgave, siger han.

Ifølge ham bliver hele Herning Kommunes administration mistænkeliggjort.

- Jeg indgår jo ikke lejekontrakter personligt. Så forudsætningen for historien må jo være, at administrationen ville udfærdige ulovlige papirer på min foranledning, siger Lars Krarup og fortsætter:

- Det er en meget alvorlig beskyldning, som selvfølgelig ? det siger sig selv - er fuldstændig hen i vejret, siger borgmesteren.

Venstremanden siger desuden, at Herning har "lavet et seriøst stykke arbejde med det her i to år."

- Der er stærke argumenter for at placere en politiskole i Herning. Derfor har regeringen peget på Herning. Det er substansen i det her. Og det agter jeg at holde fast i, siger Lars Krarup.

/ritzau/