Her skulle der kun 20 stemmer til for at blive valgt ind

Stefan Hafstein Wolffbrandt (S) behøvede blot 20 stemmer for at blive valgt ind i kommunalpolitik på Samsø.

Tonni Hansens (SF) popularitet på Langeland har betydet, at flere er hans partifæller er valgt til kommunalbestyrelsen trods meget få stemmer. Scanpix/Katrine Becher Damkjær/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. For en række af landets politikere har det været nok med særdeles få stemmer for at blive valgt ind i en kommunalbestyrelse.

Og fælles for de ti politikere, der er valgt ind med færrest stemmer, er, at de alle kommer fra landets ø-kommuner. Det viser Ritzaus opgørelse over de politikere, der ved kommunalvalget blev valgt ind med færrest stemmer.

Stefan Hafstein Wolffbrandt (S), der hentede 20 stemmer på Samsø, er den politiker, der er valgt til en kommunalbestyrelse med færrest stemmer.

Han kan blandt andet takke den populære S-borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer, for, at de 20 stemmer var tilstrækkeligt.

Marcel Meijer fik knap hver tredje stemme i kommunen, og hans parti løb samlet set med 41,3 procent af stemmerne. Det var nok til at sikre fem mandater, og Stefan Hafsten Wolffbrandt tager sig altså af det femte.

I Langeland Kommune blev der også plads til en række politikere med få personlige stemmer. De tre SF'ere Gert Schmidt, Erik Jørgensen og Tonny Gjersen er således valgt ind med henholdsvis 22, 23 og 25 stemmer.

På Langeland fik borgmester Tonni Hansen (SF) mere end hver fjerde stemme. SF sikrede sig seks mandater med 32,9 procent af stemmerne.

To Venstre-politikere fra Læsø er også blevet valgt ind med få stemmer. Det drejer sig om Jette Strøm og Jens Morten Hansen med 26 og 28 stemmer.

På Læsø fik Venstre 37,1 procent af stemmerne, hvilket gav seks mandater.

Det var dog yderst bemærkelsesværdigt, at den populære borgmester Tobias Birch Johansen (V), der fik omkring hver fjerde personlige stemme, ikke formåede at holde fast i sin borgmesterpost på Læsø.

Den gik i stedet til Dansk Folkepartis Karsten Nielsen.

/ritzau/