Her modtog partierne flest anonyme penge

Politiko.dk afdækker, hvor mange anonyme penge partierne har modtaget siden 2007. Tjek din egen kommune, og se listen over, hvem der modtog de største enkeltbeløb uden afsender.

Danskerne stemmer til kommunalvalget i 2009. Berlingske afdækker i dag, hvor mange anonyme penge der florerer i de kommunale og regionale partiafdelinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke nok med at de politiske partier kan undlade at oplyse navne på sponsorer, hvis de donerer mindre end 20.000 kr. De lokale og regionale partiforeninger kan også modtage penge fuldstændig anonymt forudsat, at de ikke aner, hvor kronerne stammer fra. Til gengæld skal de navnløse penge ifølge reglerne indberettes til kommunen eller regionen.

Berlingske har søgt aktindsigt i syv års indberetninger i landets 98 kommuner og 5 regioner og kan dermed kortlægge omfanget af de anonyme pengestrømme. Undersøgelsen viser, at partier i perioden modtog i alt 7,2 mio. kr. uden afsender.

Herunder kan du se, hvor mange penge som partierne har oplyst, at de har modtaget i alt fra 2007 til 2013 i din kommune eller region. Du kan også se listen over partier, hvor der indløb allerflest anonyme penge på et enkelt år.

Serie: Berlingske og Politiko.dk kulegraver de politiske pengestrømme