Her er top 20 over kommunernes største stemmeslugere: De hedder hverken Jacob Bundsgaard eller Frank Jensen

De personlige stemmer er talt op, og Aarhus-borgmesteren Jacob Bundsgaard blev erklæret for valgets store stemmevinder. Men kigger man på kandidaternes stemmeandel i deres egen kommune, ser billedet anderledes ud. Og her er Aarhuskongen ikke at finde på top 20.

Hverken Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) eller Københavns Frank Jensen (S) er de store stemmeslugere, hvis man kigger på deres stemmeandel i landets to største kommuner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag aften blev kandidaternes personlige stemmer til kommunalvalget talt sammen.

Her blev Aarhus- borgmesteren Jacob Bundsgaard (S), med hele 39.237 personlige stemmer, kåret som Aarhuskongen med den store personlige appel.

9.000 stemmer længere nede ad listen kunne man som den næste finde Københavns Frank Jensen (S), der kan se frem til fire år mere på overborgmesterposten.

Men ligesom der er forskel på mennesker, er der forskel på landets kommuner. Og ser man på forholdet mellem indbyggertal og de enkelte kandidaters stemmeresultat, tegner der sig et andet billede.

Faktisk er hverken Jacob Bundsgaard eller Frank Jensen i den forstand valget store sejrherre.

Derimod har Danmark en stemmedronning. Hun hedder Birgit S. Hansen (S), og med 14.862 personlig stemmer i Frederikshavn har hun fået hele 42,8 pct. af kommunens stemmer.

Dernæst optræder to konservative kanoner på listen. Gentoftes Hans Toft har fået 36,9 pct. af kommunens stemmer, mens Michael Ziegler har fået 36,2 pct. af stemmerne i Høje-Taastrup.

På top 20-listen over stemmeslugere baseret på stemmeandelen, kan man finde tolv socialdemokrater, tre konservative, fire Venstre-mænd og en enkelt SF’er i form af Tonni Hansen på Langeland.

Her er valgets top tyve stemmeslugere: