Her er Thorning og Kinnocks forklaring

Statsministeren og hendes mand forklarer, hvorfor de står frem og dementerer rygter om Stephen Kinnocks seksualitet samt offentliggør Skats fulde afgørelse i skattesagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, har lørdag valgt at offentliggøre hele den afgørelsen fra Skat, som fastslog, at Kinnock ikke var forpligtet til at betale skat i Danmark. I et indlæg bragt på debatsiderne i Politiken lørdag dementerer parret ligeledes rygter om, at Stephen Kinnock skulle være bi- eller homoseksuel.

Du kan læse uddrag af indlægget her:

»I næste uge begynder de første afhøringer i Skattesagskommissionens arbejde.

Det er en sag, der handler om, i hvilket omfang der er videregivet fortrolige oplysninger, og om, hvorvidt personer uden for Skat København har været involveret i behandlingen af vores skattesag.

Sagen handler altså ikke om vores skattemæssige forhold, men den vil alligevel i et eller andet omfang handle om os.

Det rigtige er, at kommissionen får ro til at gennemføre sit arbejde. Det er imidlertid også vigtigt for os som familie, at der ikke undervejs opstår myter eller bliver spekuleret i vores privatliv.

Derfor har vi nu besluttet at offentliggøre hele afgørelsen på ni sider fra Skat København.

Afgørelsen var meget klar. Den slog fast, at reglerne blev fulgt. I 2010 fremlagde vi – som vi havde sagt – selve afgørelsen fra Skat København. Nu bliver begrundelsen tilgængelig for alle.

Med fremlæggelsen gør vi, hvad vi kan, for at komme urigtige beskyldninger til livs og tilbagevise nogle af de usande påstande og spekulationer, der har været om os og vores familie.

Læs hele Thorning og Kinnocks brev på pol.dk (eksternt link)