Her er K-profilernes nye poster

Den nye formand for de Konservative har rystet posen og uddelt ordførerskaber til de otte folketingsmedlemmer.

Lars Barfoed og Lene Espersen er blandt de nye folk, der skal vænne sig til nye poster hos de Konservative. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere justitsminister Lene Espersen (K) og Mai Mercado (K) får mere at skulle have sagt hos de Konservative.

Førstnævnte er udnævnt til posten som politisk ordfører, som tidligere formand Lars Barfoed (K) tidligere varetog. Det oplyser de Konservative i en pressemeddelelse.

Et klogt træk, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Det er en klar styrkelse af de Konservative. Lene Espersen er en dygtig, indsigtsfuld og erfaren politiker, der jo også har været politisk ordfører tidligere. Hun er en slagkraftig politiker og vil give de Konservative mere ildkraft i den offentlige debat,« siger Thomas Larsen.

Han understreger dog, at det altafgørende for de Konservative op til det kommende valg er, hvordan den nyslåede formand, Søren Pape Poulsen (K), klarer sig.

Og den nye formand har valgt at udnævne Mai Mercado (K), der blandt andet har været arbejdsmarkedsordfører, til næstformand i folketingsgruppen, og hun har ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger fået mandat til at udtale sig om langt mere end tidligere.

Brian Mikkelsen (K) fortsætter som gruppeformand og skal også i fremtiden forsøge at holde styr på sine syv politiske kollegaer.

Lars Barfoed skifter formandsposten ud med en rolle som udenrigs- og europaordfører og får samtidig plads i Udenrigspolitisk Nævn.

Fordelingen af ordførerposterne vil blive præsenteret i forbindelse de Konservatives sommergruppemøde i Nyborg - det første af slagsen for Søren Pape Poulsen, der fratræder som Viborg-borgmester 3. september.