Her er finansloven for 2014

Den nye finanslov for næste år indeholder blandt andet penge til de ældre og en fremrykning af en række skatte- og afgiftslettelser til virksomheder.

Regeringen har indgået finanslovsforlig med Venstre og Konservative for 2014 tirsdag aften d.26.november 2013 i Finansministeriet. Her udtaler finansminister Bjarne Corydon sig til medierne. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har sammen med Venstre og de Konservative tirsdag aften lavet en aftale om næste års finanslov. Der afsættes 3,2 milliarder kroner i 2014 og sammenlagt 9,3 milliarder kroner frem til 2017 til følgende indsatser:

- Vækstplan DK fremrykkes med et år, så den gælder fra 1. januar 2014. Der prioriteres 760 millioner kroner i 2014 til at fremrykke de allerede aftalte skatte- og afgiftslempelser til virksomheder. Dette punkt var ikke med i den oprindelige aftaletekst, der lå på bordet i forhandlingerne med Enhedslisten. Det er først kommet med, efter at Venstre og de Konservative gik til forhandlingsbordet.

- Den nye finanslov giver også en milliard kroner årligt frem til 2017 til ældreområdet, der skal styrke kommunernes velfærdsindsats. Der afsættes også penge til bedre forhold i psykiatrien, der blandt andet skal reducere brugen af tvang i psykiatrien, et løft af kræftbehandlingen til børn og en indsats for socialt udsatte.

- Regeringen har sammen med Venstre og de Konservative også afsat halvanden milliard kroner til grøn omstilling, miljø og infrastruktur frem til 2017. De skal blandt andet gå til bedre ressourceudnyttelse og naturbevarelse. Der skal også gå penge til oprettelsen af en National Natur- og Miljøfond, som skal fokusere på en mangfoldig natur, renere vandmiljø og reduceret udledning af drivhusgasser. Derudover afsættes 443 millioner til en letbane i Odense.

- Til sidst afsættes en milliard kroner til at forbedre beskæftigelsesincitamenter for kontanthjælpsmodtagere, en indsats mod social dumping og flere jobrotationsansættelser.