Her er den nye PET-chef

PETs nye chef, Jens Madsen, har syv år i Bagmandspolitiet bag sig, og han har ifølge justitsministeren »de analytiske, ledelsesmæssige og kommunikative evner, der kræves af chefen for PET«.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederen af Bagmandspolitiet, statsadvokat Jens Madsen, bliver Jakob Scharfs efterfølger som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

I en pressemeddelelse meddeler Justitsministeriet, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet er blevet udnævnt til nyt PET-chef af dronning Margrethe, efter justitsminister Karen Hækkerup (S) havde indstillet ham til jobbet.

Jens Madsen tiltræder 1. januar og skal stå i spidsen for efterretningstjenesten de kommende seks år.

»Jens Madsen har i syv år bestridt stillingen som øverste chef for en vigtig organisation med komplekse opgaver og stor opmærksomhed,« siger justitsminister Karen Hækkerup.

»Det har været naturligt og nødvendigt at tænke strategisk, administrativt og økonomisk, og han har stået i spidsen for at modernisere organisationen. Jens Madsen har de analytiske, ledelsesmæssige og kommunikative evner, der kræves af chefen for PET,« tilføjer hun.

Selv glæder Jens Madsen sig over den tillid, som følger med udnævnelsen, og han glæder sig til den nye udfordring.

»PET varetager en uhyre vigtig samfundsopgave i Danmark, og jeg ser frem til at lede denne indsats i samarbejde med rigtig mange dygtige og dedikerede kollegaer i PET. Efter min formelle tiltrædelse pr. 1. januar 2014 vil der være anledning til at komme med yderligere bemærkninger om den opgave der ligger foran,« siger Jens Madsen i en skriftlig udtalelse.

Den 45-årige nyudnævnte chef har været statsadvokat for særlig økonomisk kriminalitet siden 1. september 2006, mens han siden 1. januar 2013 også har haft ansvar for bekæmpelsen af international kriminalitet.

Han blev færdig på jurastudiet i 1994 og ansat som finansinspektør hos Finanstilsynet. I 1997 begyndte han hos Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet, hvor han har arbejde med at bekæmpe hvidvask og finansiering af terrorisme på både nationalt og internationalt plan.

I 2003 blev Jens Madsen udstationeret i Europarådet, og mellem 2008-2010 gennemførte han en Master of Public Administration.