Her er de otte kommuner, der får lov at hæve skatten

Alle kommuner, der har søgt om tilladelse til at hæve skatten i 2016, har fået lov. Samtidig skal en række kommuner sænke skatten, så det samlede skattetryk ikke stiger, melder social- og indenrigsministeren.

Foto: Bax Lindhardt

Fra næste år bliver det dyrere for beboerne i Albertslund, Lolland, Guldborgsund, Kerteminde, Esbjerg, Struer, Norddjurs og Jammerbugt kommuner at betale kommuneskat.

Alle otte kommuner, der har søgt om tilladelse til at hæve skatten fra 2016, har nemlig fået grønt lys, oplyser Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt, at vi nu har fået rammen for skatteforhøjelser i de otte kommuner på plads. De 90 øvrige kommuner kan ikke regne med at kunne hæve skatten uden at blive modregnet i bloktilskuddet,« lyder det fra social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V):

»Jeg forventer, at andre kommuner nu som aftalt vil sætte skatten tilsvarende ned, så det samlede skattetryk ikke stiger.«

I alt er der givet tilladelse til at hæve kommuneskatten for et samlet beløb på cirka 186 millioner kroner.

Tilladelsen til pletvise skattestigninger sker på baggrund af økonomiaftalen mellem regeringen og KL, som gav mulighed for, at nogle kommuner kunne søge om at hæve skatten i 2016. Samtidig får andre kommuner tilskud til at sænke skatten, så det samlede skattetryk i kommunerne er uændret i 2016, oplyser ministeriet.

De kommunale skatter for 2016 kan først opgøres, når kommunerne senest 15. oktober har vedtaget deres budgetter for næste år.