Her er de konservatives nye topfolk

Tom Behnke bliver gruppeformand, Carina Christensen bliver politisk ordfører og Mike Legarth bliver næstformand i den konservative folketingsgruppe.

Tom Behnke bliver ny gruppeformand for de konservative. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Paladsrevolutionen fortsætter hos de Konservative.

Med Henriette Kjærs afgang som gruppeformand og politisk ordfører, skiftes der grundigt rundt på kasketterne i den konservative top på Christiansborg.

Ny politisk ordfører er den tidligere minister, Carina Christensen (K), mens folketingsgruppens tidligere næstformand, Tom Behnke (K), bliver ny formand for folketingsgruppen.

Samtidig bliver den nuværende finansordfører, Mike Legarth (K), samtidig ny næstformand for folketingsgruppen.

Comeback for Carian Christensen
Det er et mindre comeback for Carina Christensen, der i fjor blev fyret som minister i regeringsrokaden, der i stedet skabte plads til videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen og socialminister Benedikte Kiær. De blev begge hentet uden for folketingsgruppens rækker.

Det bliver nu hendes opgave at fremføre de konservative synspunkter om bl.a. økonomisk ansvarlighed, som flere i folketingsgruppen på de indre linjer har ment har været stækket for Henriette Kjærs vedkommende efter de seneste ugers afsløringer.

Det er i dag nøjagtig to uger siden, at oprøret mod tidligere partiformand Lene Espersen sprang ud i lys lue. Og netop på dagen, hvor Espersen valgte at trække sig, havde B.T. den første afsløring af uoverensstemmelserne mellem Henriette Kjær og hendes svigermor.

Siden er presset bare vokset og vokset samtidig med, at de Konservatives nye leder, Lars Barfoed, har kæmpet for at sætte en ny politisk dagsorden.

Langvarige ambitioner
Mike Legarth har længe haft større ambitioner end finansordførerposten, og kæmper i disse måneder en politisk kamp om mandaterne med Carina Christensen og Charlotte Sahl-Madsen om at blive valgt i Sydjylland.

Tom Behnke har en lang politisk karriere bag sig, men har ikke hele livet været konservativ. Han repræsenterede i 90'erne Fremskridtspartiet i Folketinget, og var frem til februar 2001 medlem af medlem af gruppen Frihed 2000. Herefter blev han medlem af den konservative folketingsgruppe, men røg ud ved valget i november 2001. Siden 2005 har han været medlem af den konservative folketingsgruppe.