Her er Danmarks nye borgerlige parti

Stifterne af Nye Borgerlige vil tage det bedste fra de Konservative, DF og LA.

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen har stiftet et nyt borgerligt parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Danmark har fået et nyt politisk parti, der lægger vægt på en tydelig national værdipolitik og en lige så klar borgerlig økonomisk politik.

Det står klart, efter partiet »Nye Borgerlige« tirsdag morgen har offentliggjort dets principprogram på partiets spritnye hjemmeside.

»Vi står for en klassisk konservativ værdipolitik, en borgerlig økonomipolitik og så har vi et utvetydigt opgør med de statslige aftaler, som begrænser det danske folkestyre,« lyder det fra partiets stifter, Pernille Vermund, der stillede op ved det seneste folketingsvalg for de Konservative uden at blive valgt ind.

Pernille Vermund har grundlagt Nye Borgerlige sammen med Peter Seier Christensen, bror til Lars Seier Christensen, og de to frontfigurer mener, de rammer ned i et segment, der mangler i dansk politik.

»I bund og grund læner vi os meget op af den konservative politik, mens Liberal Alliance har fine aspekter i den økonomiske politik, og Dansk Folkeparti har det med værdipolitikken. Det er måske en lidt forenklet måde at beskrive Nye Borgerlige på, men det giver et fint billede af, hvilken retning vi gerne vil bevæge os i,« siger Pernille Vermund og fortsætter:

»Vores kulturelle og historiske fællesskab bygger på værdier som frihed, tillid og solidaritet. Det skal vi værne om. Vores grundlæggende værdier og rettigheder er vigtigere for os end alt andet. Hvis vi mister dem, eller de svækkes på grund af indvandring, eller fordi vi afgiver selvstændighed til EU, så mister vi os selv,« siger hun.

I sidste uge blev der holdt stiftende årsmøde i det nye parti. Der blev valgt en hovedbestyrelse, og partiet er altså nu klar til at modtage indmeldinger fra de danskere, som på mail har givet udtryk for deres opbakning til Nye Borgerlige.

Derudover skal partiet hurtigst muligt i gang med at få samlet de nødvendige stillere, så Nye Borgerlige kan blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

»Vi skal i første omgang have Indenrigsministeriet til at færdigbehandle vores ansøgning, og så skal vi ud og indsamle underskrifter. Da vi meldte ud, at vi ville stifte dette parti, fik vi 100 henvendelser det første døgn fra folk, der ville skrive under og bakke op. Jeg er meget fortrøstningsfuld,« siger Pernille Vermund, der ikke er i tvivl om, hvem hendes nye parti appellerer til:

»For at stemme på os, skal man ville betale mindre i skatter og afgifter og have frihed til at bestemme mere over vores eget liv. Det vil give os mere personligt ansvar, men også mere frihed til selv at bestemme, hvordan man ønsker at indrette sin tilværelse,« siger partistifteren.