Her blæser DF til forsvar for ytringsfriheden

For Dansk Folkeparti er ytringsfriheden en af de vigtigste værdier at værne om. Men hvis du kritiserer partiet offentligt, er du ikke velkommen som medlem. Læs fire eksempler på DF-toppens forsvar for ytringsfriheden her.

Foto: Henning Bagger

Du skal kunne krænke Profeten Muhammed.

Du skal kunne tegne og sige, hvad du vil - så længe det ikke bryder med straffelovens paragraffer.

Og hvis du vil gøre grin med en religion, skal det stå dig frit for.

Dansk Folkeparti er blandt bannerførerne herhjemme, når det kommer til forsvaret af ytringsfriheden.

Men som Berlingske og Politiko.dk fredag skriver, bliver ytringsfriheden ikke bifaldet, hvis de kritiske røster er vendt mod DF selv. Medlemmer må som hovedregel ikke kritisere den førte politik, og vil du gerne være medlem af partiet, kan tidligere kritik blive en endegyldig stopklods.

Politiko.dk har fundet en række eksempler, hvor toppen af Dansk Folkeparti står op for ytringsfriheden.

Søren Espersen, 14. januar 2014, Jyllands-Posten
»I vort herlige land må man trykke, hvad man vil. Ingen statsmagt med skråremme kommer brasende ind på redaktionerne – hverken med henblik på at øve forhåndscensur eller for at straffe for noget, der har været bragt«.

Kristian Thulesen Dahl, 12. januar 2014, Facebook
»Vi skal som samfund sige klart fra over for dem, der vil knægte ytringsfriheden.«

Pia Kjærsgaard, 7. januar 2014, Facebook
»De feje politikere og ambassadører talte om, ”ytringsfrihed med omtanke”, og at man ikke må ”krænke” andre. Men handler humor og satire ikke netop om at krænke? Uden denne ret kan ytringsfriheden slet ikke eksistere. Der kan slet ikke trækkes nogen ”streg” for ytringsfriheden – kun når den misbruges til at opfordre til vold som i Grimhøjmoskéen i Aarhus.«

Peter Skaarup, 20. september 2011, Politiken
»Vi vil forsvare ytringsfriheden til vores dødsdag, og jeg mener også, der skal være rigtig vide rammer for at sige, hvad man mener.«