Helle Thorning tilbage i førersædet

Gallup viser igen et komfortabelt forspring til rød blok.

Helle og rød blok er igen i spidsen. Det viser en ny Gallup-måling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Danmarks næste statsminister ser ud til at hedde Helle Thorning-Schmidt. I alle tilfælde, hvis man skal tro Gallups valgbarometer, der dagligt bliver opdateret for Berlingske.

Mens målingen i går nærmest viste dødt løb, så peger en helt frisk måling igen på, at Thorning kan hive en komfortabel valgsejr hjem ved valget den 15. september.

51,6 pct af vælgerne har svaret, at de vil stemme på Socialdemokratiet, SF, de Radikale eller Enhedslisten ved valget, mens 48,2 svarer, at de vil stemme på enten Dansk Folkeparti, Liberal Alliance eller Kristendemokraterne.

Tema: Læs alt om valget

Statistisk usikkerhed

Gårsdagens måling gav ellers regeringen et overraskende godt udgangspunkt for valgkampen, da blokkene næsten stod lige overfor hinanden. Men selvom S går frem fra 25 pct. af stemmerne i går til 26,5 i dagens måling, så skal man bemærke, at bevægelsen ligger indenfor den statistiske usikkerhed, som stikprøveundersøgelsen bevæger sig indenfor. For de store partier er usikkerheden på ca. tre procentpoint og for de små er den omkring to procentpoint.

Ekspert: Sociale medier rykker ikke i valgkampen

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen hæfter sig først og fremmest ved, at udsvingene er meget små. 

- Det viser, at dansk politk er en tæt størrelse. Intet er afgjort endnu. Men jeg synes vi står godt, og at vi har et klart budskab til danskerne, siger Henrik Sass Larsen.   

Ved indgangen til valgkampen har de forskellige meningsmålingsinstitutter vist forskellige tendenser, så der i Gallup og Megafons målinger, der bliver lavet for TV2 og dagbladet Politiken, har været tendens til blå fremgang. På den anden side har Voxmeter, der måler for Ritzau og Epinion, der måler for DR, vist en klar rød føring, og den tendens vises altså nu også i Gallup.

Ifølge Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste målinger fra en række analyseinstitutter, er det også den klare røde føring, der ligger fast. Ligesom i går viser barometeret et forspring til de røde omkring seks procentpoint.

Gallups Valgbarometer er baseret på 1.477 telefon- og webinterviews fra GallupForum foretaget med et repræsentativt udsnit af vælgerne i perioden 23.-26. august. 

Løkke bedst til tal - Helle til mennesker