Helle Thorning tavs om Sass' rockersag

Thorning vil ikke kommentere, om det er en god idé, at Henrik Sass Larsen nu står frem i sagen fra Køge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er blevet angrebet af oppositionen for ikke at fortælle hele sandheden i sagen om, hvorfor Henrik Sass Larsen (S) ikke kunne sikkerhedsgodkendes som minister af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Den beskyldning har Helle Thorning-Schmidt afvist med henvisning til, at hun er pålagt tavshed i sager af den karakter.

Hun ønsker heller ikke at kommentere, at Henrik Sass Larsen nu selv står frem i Weekendavisen og fortæller om baggrunden for, at han ikke kan blive minister.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen. Jeg har sagt, det jeg vil sige, og det er utrolig lidt. Nu vil jeg bare konstatere, at den fortsætter en gang til, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun afslutter fredag en to dage lang EU-rundtur med et besøg i hver af de tre baltiske lande.

Ifølge Henrik Sass Larsen var det ikke mindst to sms'er til, der ødelagde hans politiske karriere.

Sms'erne blev udvekslet mellem Sass Larsen og Bandidos-rockeren Torben Ohlsen-Jensen, som PET betegner som en meget farlig mand, dagen efter, at Sass Larsen havde siddet på en café sammen med vennen Tommy Kamp og rockeren.

Ifølge Sass Larsen tolker PET dog fejlagtigt mødet med Torben Ohlsen-Jensen og sms'erne til, at Sass Larsen står i et afhængighedsforhold til rockeren.

Men Helle Thorning-Schmidt vil ikke kommentere, om oplysningerne kan bringe Henrik Sass Larsen tilbage på en central post i Socialdemokratiet, eller om hun blev orienteret inden Henrik Sass Larsen gik til Weekendavisen.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Venstre kræver en redegørelse i sagen fra justitsminister Morten Bødskov (S).

- Vi bliver nødt til at have Justitsministeren til at redegøre for, om han er tilfreds med den proces, som Sass Larsen har været igennem, og om han agter at ændre og stramme op på kriterierne for sikkerhedsgodkendelsen af ministre, siger Martin Geertsen (V).

/ritzau/