Helle Sjelle har taget Helge Adams plads

Helle Sjelle afløser Helge Adam Møller som folketingskandidat i Næstved. Brian Mikkelsen bliver konkurrent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 40-årige folketingspolitiker Helle Sjelle forlader København for at blive ny konservativ folketingskandidat i Næstvedkredsen.

Torsdag aften blev hun ved en ekstraordinær generalforsamling enstemmigt valgt til at efterfølge Helge Adam Møller, der på grund af dårligt helbred stopper i Folketinget ved næste valg.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg torsdag aften officielt blev valgt som kandidat for Næstvedkredsen. Ikke alene er det en af de bedste og mest loyale konservative kredse i landet, det er også selveste Helge Adam Møllers kreds, siger Helle Sjelle.

Siden 2001 har hun været medlem af Folketinget, valgt i København. Her skulle hun kæmpe med blandt andre kulturminister Per Stig Møller om stemmerne.

I Sjællands storkreds er det økonomiminister Brian Mikkelsen, der bliver Helle Sjelles konkurrent blandt de konservative vælgere.

Helle Sjelle ser frem til at kaste sig over arbejdet i netop Næstved.

- Næstvedkredsen har altid stillet store krav til dens folketingskandidat. Her er vigtige ting på spil: ikke mindst en god infrastruktur og flere arbejdspladser, og jeg glæder mig til at tage fat, siger hun.

Den 68-årige Helge Adam Møller overlader da også trygt sin kreds til Helle Sjelle.

- Jeg mødte Helle Sjelle for første gang for 25 år siden i snestorm på Stevns. Jeg skulle tale i den helt nye KU-forening på Stevns og blev modtaget af en 15-årig Helle Sjelle, som havde været med til at tromle 45 mennesker sammen langt ude på landet.

- Det var og er en pige med ben i næsen, siger Helge Adam Møller.

/ritzau/