Helge Adam: Enten Pia eller Søvndal skal undskylde

Helge Adam Møller (K), der sad i Folketingets formandsstol under disputten mellem Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard, mener, at sagen bør ende med en undskyldning.

Der mangler en undskyldning.

Manden, der sad i Folketingets formandsstol under DF-formand Pia Kjærsgaards verbale angreb på Villy Søvndal og hans ungdomsorganisation, mener, at enten Villy Søvndal eller Pia Kjærsgaard bør give en undskyldning, når sagen er blevet opklaret.

Helge Adam Møller (K) sad i formandsstolen, da Pia Kjærsgaard anklagede SF's ungdomsorganisation, SFU, for at have chikaneret hende under tirsdagens velfærdsdemonstration på Christiansborg Slotsplads. Men Søvndal afviste på det skarpeste beskyldningerne, mens medlemmer af Socialistisk Ungdomsfront (SUF), der ikke er tilknyttet SF, tog ansvaret for at have blokeret vejen for og råbt ad DF-formanden.

- Hvis det skulle vise sig, at det var SFU'ere, der var indblandet, så er jeg sikker på, at Villy Søvndal er så meget mandfolk, at han klart tager afstand fra det. Tilsvarende bør Pia Kjærsgaard undskylde til SFU og Villy Søvndal, hvis det viser sig, at det ikke var SFU'ere, der chikanerede hende, siger Helge Adam Møller til Ritzau.

/ritzau/