Han opfordrede Thulesen Dahl til at gå af – nu melder han sig ud af DF

Efter at have modtaget »verbale overfald« for at have opfordret Kristian Thulesen Dahl til at gå af som formand for Dansk Folkeparti, har kritikeren nu selv valgt at forlade partiet.

Efter en periode, hvor flere lokalpolitikere har meldt sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod blandt andre partiformand Kristian Thulesen Dahl, forlader et esbjergensisk byrådsmedlem nu også ud af det kriseramte parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DF-lokalpolitikeren Hans K. Sønderby skabte mandag overskrifter i landsdækkende medier, da han i Avisen Danmark opfordrede partiformand Kristian Thulesen Dahl til at gå af.

Nu melder det esbjergensiske byrådsmedlem sig ud af Dansk Folkeparti. Det skriver JydskeVestkysten.

Til JydskeVestkysten siger Hans K. Sønderby, at han i kølvandet på den opsigtsvækkende udmelding fik flere »verbale overfald«, hvilket han har været meget skuffet over.

»Jeg prøver at formulere mig sådan, at det ikke skader mine omgivelser, men det kan ikke nytte, at jeg ikke må udtrykke mig rimeligt klart om mine holdninger. Det kunne så ikke tåles, og nu har jeg så sommerferien til at tænke over, hvad der skal ske,« siger Hans K. Sønderby til JydskeVestkysten.

Hans K. Sønderby nåede at være medlem af Dansk Folkeparti i 18 år – han fortsætter som løsgænger i byrådet i Esbjerg perioden ud.

Længere nedtur

Hans K. Sønderby valgte oprindeligt at rejse kritikken i Avisen Danmark, fordi det stod klart for ham, at partiet efter fire dårlige valg i streg var i krise. Derfor mente han ikke længere, at Kristian Thulesen Dahl var den rette mand ved roret.

»Udviklingen har vi kunnet følge i godt et års tid, og vi har alle sammen troet, at den ville vende. Det bliver sværere og sværere at bevare den tro i og med, at meningsmålingerne stadig bevæger sig nedad. Og så må der ske et eller andet,« sagde han til Avisen Danmark.

Selv mente Hans K. Sønderby, at Morten Messerschmidt var den rette til at overtage formandsposten.

Udmeldingen kommer efter en længere periode, hvor Dansk Folkeparti har været martret af intern uro, og flere byrådsmedlemmer har meldt sig ud af partiet.

På det seneste har flere politiske meningsmålinger peget på, at partiet vil få under seks procent af stemmerne, hvis der var valg til Folketinget i morgen. Dette står i stærk kontrast til de 21,1 procent, som partiet fik ved folketingsvalget i 2015.

Berlingske forsøger at få en kommentar fra Hans K. Sønderby.