Han kritiserede »socialisternes« måde at skaffe penge på – Nu går hans partifæller i flere kommuner alligevel i den retning

Gang på gang kræver Venstre garantier om skattestop. Trods det går flere Venstre-kommuner i modsat retning. Stevns er en af dem.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ønsker at holde skatterne i ro. Anderledes ser det ud i flere af landets Venstre-kommuner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Stevns kommune har man den seneste valgperiode hævet skatten markant.

Venstre-kommunen er den kommune i Danmark, hvor skatten er blevet hævet mest.

Nu ser det ud til, at yderligere seks Venstre-kommuner er på vej i samme retning, skriver Jyllands-Posten.

Tidligere på denne måned kritiserede partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen (V), ellers »socialisternes« måde at skaffe finansiering på, hvilket var at hæve skatter. Derfor var melding fra formanden klar: man krævede garanti mod højere skatter.

Alligevel er virkeligheden en anden i Venstre-kommunerne Rudersdal, Kolding, Frederikssund, Greve, Esbjerg, Solrød og Stevns. De har nemlig hævet kommunernes skatter over den seneste valgperiode.

På Stevns er stigningen ifølge Jyllands-Posten på ét procentpoint. Det svarer til omkring 2.511 kroner årligt for hver af kommunens borger. Dermed er der tale om landets største skattehop siden kommunalvalget i 2017.

»Det er selvfølgelig aldrig sjovt at ændre skatten. Men vi bliver også nødt til at se på, hvilken kommune vi gerne vil have i fremtiden, og der er jeg nok mere lokalpolitiker end nødvendigvis Venstre-politiker. Det var med helt åben pande, at vi hævede skatten,« siger Stevns Kommunes borgmester, Anette Mortensen (V), til Jyllands-Posten.

I hele valgperioden har ni Venstre-kommuner sænket skatten, mens 22 kommuner ikke har ændret på den.