Han jublede over Ankers død - nu er han klar til at stille op for Nye Borgerlige

Den forhenværende formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Brøndby blev genstand for debat, da han sidste år jublede over Anker Jørgensens død på Facebook. Nu er han klar til at stille op for Nye Borgerlige. Socialdemokrat mener, han bør ekskluderes, fordi han bringer deres liv i fare med sine udtalelser. Nye Borgerlige vil afvente et hovedbestyrelsesmøde, før de drøfter sagen.

Carsten Horn, tidligere formand for Dansk Folkeparti lokalafdeling i Brøndby, har nu meldt sig ind i Nye Borgerlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto / Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det skal fejres!!!! Skål alle sammen tillykke med dagen!! Endeligt er Anker blevet en god socialdemokrat! for en god socialdemokrat er en død socialdemokrat.«

Sådan skrev Carsten Horn, tidligere formand for Dansk Folkeparti lokalafdeling i Brøndby, på sin Facebook-profil, da tidligere statsminister Anker Jørgensen (S) døde i foråret.
På det tidspunkt havde Carsten Horn allerede meldt sig ud af Dansk Folkeparti, men partiledelsen tog alligevel skarpt afstand fra hans udmelding:

"Vi er glade for, at han ikke længere er medlem af partiet. I samme sekund, jeg havde hørt om den opdatering, ville vi have ekskluderet ham øjeblikkeligt," udtalte organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, Steen Thomsen, til TV 2.

I dag er Carsten Horn medlem af Nye Borgerlige og klar til at stille op som kandidat, hvis muligheden byder sig.

»Jeg meldte mig selv ud af Dansk Folkeparti på grund af deres økonomiske politik, fordi partiet var gået for langt til venstre til min smag. Jeg kunne ikke længere forsvare, at det kun var udlændingepolitikken, jeg støttede dem i,« siger Carsten Horn.

Berlingske kan i dag fortælle, at Nye Borgerlige har tiltrukket en stribe medlemmer, som er uvelkomne i Dansk Folkeparti på grund af ekstreme ytringer eller samarbejdsvanskeligheder. Mest opsigtvækkende er den forhenværende talsmand for den højreekstreme gruppe Danish Defence League, som dog igen har meldt sig ud efter medieopmærksomhed. Hertil kommer en række tidligere DFere, som ikke længere er velkomne i partiet - herunder Carsten Horn.

I dag erkender han, at kommentaren om Anker Jørgensen ikke "nødvendigvis var pakket fint ind".

»I politik kommer du ofte med en provokerende og hård udmelding, der i sig selv skaber en debat. Den udmelding skabte enorm meget debat - ikke kun negativt rettet mod mig.«

Synes du, at det er okay at skabe debat ved at skrive, at der skåles og fejres, når en mand er død?

»Det er jo ikke mig, der har fundet på sætningen "en god socialdemokrat er en død socialdemokrat." Det har været en standardsætning, som har været sagt.«

Men er det okay at sige den slags om en død mand for at skabe debat og provokere?

»Jeg har hørt det, der var værre. Hvis du gider at se på, hvad den mand har gjort, har han dybest set ikke bestilt andet end at sidde med sutten nede i statskassen og revet til sig fra alle os andre. Han har ikke gjort andet end at sikre, at vi er kommet i et kæmpe uføre,« siger Carsten og uddyber:

»Der er et spørgsmål om, at man skal tage kampen op mod socialismen, eller at man ikke skal.«
Han ønsker ikke at oplyse, hvorvidt Nye Borgerlige har foreholdt ham udtalelsen, da han meldte sig ind i partiet i foråret.

»Men hvis jeg havde været medlem af Nye Borgerlige dengang, jeg lavede opdateringen, havde jeg muligvis fået en opringning og blevet spurgt til det,« siger Carsten Horn.

S: Udtalelser er en trussel mod os

Carsten Horns skifte til Nye Borgerlige har allerede skabt opmærksomhed på de sociale medier, efter Berlingske har skrevet om det i dagens avis.

I Socialdemokratiet tager man da også umiddelbart sagen dybt alvorligt. Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S) mener, det er grotesk, at Carsten Horn overhovedet kan komme ind i Nye Borgerlige efter sine udtalelser, og at partiet bør ekskludere ham øjeblikkeligt. Med sine citater om, at »en god socialdemokrat er en død socialdemokrat«, truer han indirekte alle Socialdemokrater og bringer dermed alle Socialdemokraters liv i fare, mener den københavnske politiker.

»Hvis ikke Nye Borgerlige øjeblikkeligt tager handling på det, så legitimerer de voldelige trusler i deres parti. Hvis ikke ledelsen handler hurtigt og konsekvent, så bærer de et medansvar, hvis det ender galt, fordi de indirekte blåstempler udtalelserne. Der skal bare sidde én tosse fra White Pride eller lignende, som læser dette og lader sig inspirere,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Sagen skal drøftes

Hos Nye Borgerlige får Carsten Horns udtalelser dog ikke øjeblikkelige konsekvenser, da partiet vil afvente et kommende hovedbestyrelsesmøde, før sagen drøftes. Næstformand Peter Seier mener, at ordene om Anker Jørgensen og socialdemokraterne lyder »uacceptabel«, og han kalder det »usmageligt« at glæde sig over et andet menneskes død.

Derfor vil partiet drøfte Carsten Horns medlemskab af partiet på et forestående møde onsdag i næste uge. Peter Seier vil dog ikke på forhånd sige, om han tror, sagen ender med en eksklusion.

Nye Borgerliges næstformand er heller ikke helt enig med Lars Aslan Rasmussen i, at udtalelserne kan bringe alle socialdemokrater i fare.

»Det er måske at overdrive at sige, at det er en trussel mod alle socialdemokrater, men jeg er da enig i, at det er forkert at udtale sig på den måde,« siger Peter Seier.

Kan det få konsekvenser for ham, at han er kommet med de udtalelser?
»Det skal vi diskutere i hovedbestyrelsen.«

Hvad tænker du selv om det. Synes du, han skal smides ud?
»Det vil jeg tage på hovedbestyrelsesmødet. Så kommer vi med en fælles udmelding,« siger Peter Seier.

"Det er enormt uhyggeligt"

Lars Aslan Rasmussen mener ikke, at Nye Borgerlige udviser tilstrækkelig handlekraft.

»Det er fint, at de skal have et møde om det, men det er enormt uhyggeligt, at de ikke ekskluderer Carsten Horn med det samme. De skal trækkes hen til truet, før der sker noget, og jeg tror ikke på, at de ikke kender disse mennesker på forhånd. Peter Seier har selv været involveret i Pegida-bevægelsen, og nu driver alle de personer, som ikke er velkomne i DF over i Nye Borgerlige. Det tror jeg, desværre, at Pernille Vermund og Lars Seier er glade for,« siger Lars Asland Rasmussen.