Hammond så bedragerisag som »ude af verden«

Den grønlandske regeringschef blev i 1996 dømt for bedrageri for næsten 5.000 kroner, men havde ikke regnet med, at den ville dukke op igen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den grønlandske regeringsleder, Aleqa Hammond, beklager nu, at hun i 1996 blev dømt for bedrageri for 5.000 kroner.

»Det er korrekt, at jeg tilbage i 1996 modtog en dom. Jeg begik en stor fejl. Jeg tog konsekvensen og erklærede mig skyldig. Jeg betalte selvfølgelig det skyldige beløb tilbage, udover den bøde jeg fik. Efter en periode, betragtede jeg sagen som værende ude af verden,« skriver Aleqa Hammond ifølge den grønlandske netavis sermitsiaq.ag i en pressemeddelelse.

Beklagelsen kommer efter, at Berlingske i lørdagens avis skriver om bedragerisagen.

Den 48-årige regeringschef og formand for partiet Siumut begik for 18 år siden bedrageri mod Hotel Godthåb i Nuuk. Efter hendes konto var spærret, brugte hun alligevel dankortet syv gange i en såkaldt »fluesmækker« uden dækning på hendes konto.

»Jeg beklager selvfølgelig mine handlinger dengang. Men episoden skete for mere end 17 år siden. Jeg er et menneske som alle andre med en historie. Jeg mener, at det er mine handlinger og resultater som politiker som jeg skal vurderes på,« skriver Aleqa Hammond.

»Det er korrekt, at jeg ikke har ønsket at kommentere historien bragt i Berlingske. Sagen er for mig et afsluttet kapitel, som jeg ikke har yderligere kommentarer til,« skriver hun i sin pressemeddelelse og afviser via direktør i selvstyrets udenrigsdirektorat, Kai Holst Andersen, også at svare på spørgsmål fra Berlingske Nyhedsbureau.