Halvdelen af danskerne vil se Løkkes skattepapirer

Det er overvejende røde vælgere, der ikke tror på, at Løkke har videregivet de korrekte oplysninger til Skat i tøjsagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

49 procent af danskerne mener, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), befinder sig i en særlig position og derfor bør fremlægge dokumentation for, at han har betalt den skat, han er forpligtet til i den omstridte tøjsag, hvor 152.000 kroner er blevet brugt på tøj til partiformanden i forbindelse med blandt andet fotokampagner. Det viser en ny meningsmåling fra Megafon foretaget for TV 2 og Politiken, skriver politiken.dk.

Venstre har tidligere forklaret, at Løkke efterfølgende har taget en uvis del af tøjet i brug privat, som han derfor har betalt for.

Det er hovedsageligt vælgere fra de klassiske røde partier, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, der mener, at Løkke skal lægge dokumenterne frem, viser målingen.

Ifølge målingen tror 57 procent af vælgerne ikke på, at Lars Løkke har videregivet de nødvendige oplysninger til Skat.

Omvendt mener 48 procent af vælgerne, at sagen alene er et anliggende mellem Lars Løkke Rasmussen og Skat.

Samme måling viser, at hvis der var valg til Folketinget i morgen, ville 23 procent af danskerne stemme på Venstre. Det er samtidig den laveste tilslutning til landets største parti siden før valget i efteråret 2011, hvor Venstre i en Megafon-måling 11. september 2011 var nede på 22,6 procent.