Hækkerup vil undersøge sikkerhed efter Se og Hør-skandale

Justitsministeren er nu parat til at se på, om borgernes private oplysninger er for nemme at misbruge, og hun vil ikke afvise, at loven skal ændres.

Arkivfoto. Justitsminister Karen Hækkerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) er oven på sagen om Se og Hørs påståede overvågning af kendte danskeres kreditkort parat til at undersøge, om borgernes personlige oplysninger er beskyttet godt nok.
Karen Hækkerup kalder i en mail overvågningssagen bekymrende. Det er en sag, der »kalder helt naturligt på handling«, skriver hun.

»Det vækker selvfølgelig også stor bekymring hos mig, når oplysninger om brug af kreditkort og andre private oplysninger misbruges,« lyder det fra ministeren, som tidligere har afvist, at det er sag for hendes ministerium.

Men nu vil hun alligevel bede sine embedsmænd se nærmere på, om danskernes elektroniske betalinger er beskyttet godt nok.

»Den konkrete sag rammer ned i en kompleks og meget vigtig diskussion om dataregistrering og forbrugerbeskyttelse. Og der er bestemt brug for at begynde at tænke sig om. Jeg har derfor bedt mine embedsmænd sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet om at kortlægge beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger med videre. Jeg inviterer gerne til en politisk drøftelse, når vi er blevet klogere på sagen,« siger hun.

Samtidig åbner justitsministeren op for at se på, om der er brug for bedre lovgivning på området, så en lignende overvågningssag ikke kan ske igen.

»Viser det sig, at der er brug for ny lovgivning, stærkere tilsyn, skrappere krav eller noget helt fjerde, skal der ikke herske tvivl om, at jeg klar til at gøre, hvad der skal til, for at undgå gentagelser,« siger hun.