Hækkerup vil ikke inddrage politiet i sag om slettede sms'er

V har opfordret justitsministeren til, at politiet efterforsker slettede sms'er. Det afviser han.

(Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil ikke bede politiet efterforske sagen om den automatiske sletning af sms'er på statsminister Mette Frederiksens mobiltelefon.

Det er han ellers blevet opfordret til af Venstre.

»Jeg mener ikke, at der på baggrund af Venstres opfordring er grundlag for at rette henvendelse til politiet. Hvis Venstre ønsker at indgive en politianmeldelse, så står det jo Venstre frit for,« siger Hækkerup i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, oplyser, at partiet ikke selv går videre med sagen til politiet.

Men han kalder det »beskæmmende«, at justitsministeren ikke vil. Bang Henriksen vil dog undersøge, hvad der ellers kan gøres.

»Hvis bankdirektøren har nægtet en et lån, så tror jeg ikke, at det tjener noget formål at gå til den lokale bankassistent og spørge om det samme lån,« siger Bang Henriksen.

»Sagt med andre ord: Her har vi den øverst ansvarlige for politiet, som ikke finder grundlag for at gøre noget. Så må jeg sige, at så tror jeg, at det bliver omsonst at gå til de underordnede og spørge, om de har lyst til at gøre noget,« siger Venstres retsordfører.

Preben Bang Henriksen er uddannet jurist. Han mener selv, at der er noget at komme efter i efterforskningsmæssig forstand.

Venstre havde derfor torsdag morgen bedt Hækkerup om at få politiet til at efterforske den automatiske sletning af sms'er. Ikke kun på statsministerens telefon, men også hos tre højtstående embedsfolk i Statsministeriet.

Sletningen har betydet, at den granskningskommission, der undersøger forløbet omkring aflivningen af alle mink i Danmark, ikke kan se dem.

Sagen handler om, at sms'er på telefonerne fra Mette Frederiksen, stabschef Martin Justesen, departementschef Barbara Bertelsen og departementsråd Pelle Pape er blevet automatisk slettet efter 30 dage.

Derfor kan granskningskommissionen ikke få dem. Kommissionen har bedt Statsministeriet om at få dem genskabt.

Venstre mener, at politiet bør undersøge, hvilke embedsfolk der har automatisk sletningen som indstilling, om de aktivt har slået det til og hvornår de i givet fald har gjort det.

/ritzau/