Hækkerup beklager: Jeg tog ikke initiativ til Eritrea-undersøgelse

Læs mere
Fold sammen

Tidligere justitsminister Karen Hækkerup siger nu, at hun ikke var initiativtager til Udlændingestyrelsens omstridte Eritrea-undersøgelse.

Det sagde hun ellers i et hidtil ikke offentliggjort interview fra 13. august med TV 2. Men nu beklager Karen Hækkerup sin udtalelse.

»TV2 har i dag (fredag, red.) vist et klip hvoraf det fremgår, at det er mig, der har sendt medarbejdere til Eritrea. At det var på mit initiativ er imidlertid ikke korrekt, og jeg vil derfor gerne beklage mine udtalelser,« siger Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar.

»Jeg vil gerne understrege, at jeg har intet haft med hverken kommissorium, udarbejdelsen af Eritrea-rapporten eller dens konklusioner at gøre. Justitsminister Mette Frederiksen (S) har derfor givet korrekte oplysninger til Folketinget,« siger Karen Hækkerup, der nu er direktør i organisationen Landbrug & Fødevarer.

Karen Hækkerups udtalelse på TV 2 vakte opsigt, da justitsminister Mette Frederiksen hidtil har fastholdt - blandt andet i folketingssalen - at Eritrea-undersøgelsen blev iværksat på Udlændingestyrelsens eget initiativ.

BNB