Haderslev vil igen byde ind på ny politiskole

Haderslevs borgmester vil minde regeringen om, at hans by er "drømmeplacering" for den nye politiskole.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Haderslev brændende ønsker at lægge bygning eller grund til den nye politiskole vest for Storebælt.

Sådan lyder det fra Haderslevs borgmester, efter at regeringen har åbnet for, at skolen ikke nødvendigvis skal ligge i Herning alligevel.

- Jeg vil være sikker på, at den nye justitsminister har Haderslev stående på sit skrivebord som alternativ, hvis han skal vælge. Så vi sender straks materialet til ham en gang til, siger borgmester Hans Peter Geil (V).

- Det skal ikke hedde sig, at vi er ude af spillet på grund af nøl, lyder det.

Ud over spørgsmålet om placeringen af skolen bliver det diskuteret, om der skal bygges nyt, eller om politieleverne kan blive uddannet i en eksisterende bygning.

Haderslev kan klare begge dele, forsikrer borgmesteren om.

- Der er ingen tvivl om, at Haderslev er drømmeplaceringen. Vi har et sygehus, der bliver ledigt fra 1. februar, fordi asylcentret lukker. Desuden har vi en grund en kilometer derfra ved motorvejen, hvor der er plads til en ny skole, siger han.

Det er de tre regeringspartier og Socialdemokratiet (S) samt Dansk Folkeparti (DF), der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

Justitsministeren har kaldt til møde i forligskredsen mandag.

/ritzau/