Haarder: Vælgerfrygt årsag til fyringer

De aktuelle massefyringer på hovedstadens hospitaler skyldes, at der blev ansat langt flere læger og sygeplejersker, end der var behov for, lyder anklagen fra sundhedsminister Bertel Haarder.

De aktuelle massefyringer på hovedstadens hospitaler skyldes, at der blev ansat langt flere læger og sygeplejersker, end der var behov for, lyder anklagen fra sundhedsminister Bertel Haarder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hovedårsagen til de store økonomiske problemer med tilhørende aktuelle massefyringer på hovedstadens hospitaler er ikke stigende medicinudgifter, men derimod regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussens (S) frygt for vælgerne op til regionsrådsvalget i november sidste år. Det mere end antyder sundhedsminister Bertel Haarder (V).

- Den vigtigste forklaring er, at man i hovedstadsregionen simpelthen ansatte flere på hospitalerne, end man havde patienter til. De ansatte 2.500 i 2009. Når man kommer til at ansætte for mange, så må man jo afskedige dem igen, og det kan jo godt være fristende at udskyde afskedigelserne til efter et valg. Det er en gisning fra min side, men det ser mærkeligt ud, hvad der er sket i Region Hovedstanden, siger Bertel Haarder, der dog ikke kun giver den socialdemokratiske regionsrådsformand skylden:

- Det er penge ud af vinduet, at ansætte flere, end man har patienter til. Der må også være nogle sygehusledelser, som har røde ører.

Men hvis de har ansat for mange bare fordi, det er valgår, så er det vel patienterne, som kommer til at lide under det?
 
- Ja, hvis de dårlige dispositioner går ud over budgettet på længere sigt, så går det i sidste ende ud over patienterne. Det gør dårlig ledelse på et hospital altid, siger Bertel Haarder, og tilføjer, at man i Region Syd slet ikke har de samme problemer med nedskæringer på hospitalerne.