Haarder: Asylansøgere bør vente med at blive døbt

Bertel Haarder (V) opfordrer danske præster til ikke at døbe asylansøgere, før deres asylsager er behandlet.

Flere hundrede asylansøgere, langt de fleste fra iran, går lige nu til dåbsforberedelse eller er allerede blevet døbt i Danmark og konverterer dermed til kristendommen. Billede fra Apostelkirken på vesterbro i københavn, hvor en række asylansøgere hver weekend samles til bøn og hygge og dåbsforberedelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tiden går flere hundrede asylansøgere til dåbsforberedelse for at blive en del af den danske folkekirke. Men det vil være en god idé, at præsterne venter med at døbe de nye kirkegængere, indtil deres asylansøgninger er blevet behandlet.

Sådan lyder det nu fra kirkeminister Bertel Haarder (V).

- For deres egen skyld, og for at befri dem for mistanken om, at de gør det for at få asyl, står der i en pressemeddelelse fra Kirkeministeriet.

Ifølge medieomtale er mindst 100 iranere blevet døbt de seneste måneder. Og Folkekirkens Asylsamarbejde vurderer, at der lige nu er mellem 250 og 300 asylansøgere, der deltager i undervisning, der skal gøre dem klar til den kristne dåb.

Flygtningenævnet behandlede sidste år 55 sager, hvor ansøgerne havde angivet, at de risikerede forfølgelse i deres hjemlande, fordi de var frafaldne.

Af dem fik 42 opholdstilladelse i Danmark. 31 havde først fået afslag på asyl, men efter konverteringen til kristendommen fik de genoptaget deres sager.

- Det er en sag, jeg vil drøfte med biskopperne. Også på et kommende bispesamråd, siger Bertel Haarder i meddelelsen.

Mandag skrev DR om asylansøgerne, der går til dåbsforberedelse.

I den forbindelse understregede professor i teologi ved Københavns Universitet Marlene Ringgaard Lorensen, at det ikke er uden konsekvenser at skifte fra islam til kristendom.

- Alle dem, vi har snakket med, er meget bevidste om, at det kan have fatale konsekvenser at konvertere. Præsterne fortæller dem også, at det er med livet som indsats, at de konverterer, sagde hun til DR P4 Midt & Vest.

Folkekirkens Asylsamarbejde har ifølge DR kortlagt asylansøgernes deltagelse i dåbsforberedelse på baggrund af en rundspørge blandt 100 danske præster.

/ritzau/