Gymnasieelever: Karakterkrav hjælper ikke noget

Langt de fleste har alligevel et gennemsnit, der ligger langt højere end 02, når de starter på gymnasiet, understreger Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Phillip Dimsits Lerer Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil ikke rykke noget overhovedet, hvis der bliver indført et krav om, at alle elever, der skal på gymnasiet skal have bestået dansk og matematik med minimum karakteren 02, som regeringen foreslår.

Sådan lyder meldingen fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) i forbindelse med regeringens forslag, der bliver lanceret sammen med præsentationen af en erhvervsskolereform onsdag klokken 12.

»Det løser ikke noget, da alle undersøgelser viser, at de elever, der starter på gymnasiet, har et gennemsnit på mere end 02,« siger DGS-formand Phillip Dimsits Lerer.

Men er det ikke meget rimeligt at kræve, at alle elever, der starter på gymnasiet, kan læse, skrive og regne?

»Udgangspunktet skal selvfølgelig være, at man kan læse, skrive og regne, når man starter på en ungdomsuddannelse, men det er en falliterklæring at indføre adgangskrav, da man så accepterer, at der er en gruppe elever som simpelthen ikke kan regne, læse og skrive,« siger DGS-formanden.

Han mener ikke, at man kan vurdere, om en ansøger kan gennemføre gymnasiet ved udelukkende at se på, hvilke karakterer han eller hun har fået i folkeskolen.

»Vi ser tit og ofte elever, som bliver erklæret uegnet til at starte på en ungdomsuddannelse, men alligevel gennemfører med tårnhøje karaktere og lavt fravær,«

Mener du, at en elev kan gennemføre gymnasiet, selv om han eller hun ikke har bestået dansk eller matematik?

»Det kan man sagtens,« siger Phillip Dimsits Lerer.

Han mener i stedet, at ungdomsuddannelserne skal tage et socialt ansvar og samle de elever, der har nogle faglige udfordringer, når de starter, ved at give dem et intensivt kursus på et par måneder, så de kan følge med resten af tiden.