Guldborgsund

VALGT BORGMESTER: John Brædder (U)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

17:36: Kaj Petersen har fået 4000 færre stemmer i går end ved sidste valg, fortæller P4 Sjælland. Måske kan den forestående fintælling give ham lidt oprejsning efter han både har mistet borgmesterposten og fået et ordentligt hak nedaf i stemmetallene.

17:19: Guldborgsund skal igennem en fornyet fintælling, fordi mandatfordelingen er uhyggeligt tæt. Da der ved fintællingen i dag, onsdag, med en ganske lille stemmeforskel, er flyttet ét mandat fra Socialdemokraterne til Valgforbundet bestående af listerne De Radikale, Nyt Guldborgsund og Borgernes Liste, har valgbestyrelsen bedt om en ny fintælling. Fintællingen begynder i morgen torsdag 19. november klokken 12.00, derfor vil Rådhuset i Nykøbing være lukket. Måske gemmer der sig nogle personstemmer til Kaj Petersen, der kan trække lidt fra hans store skuffelse over valget.

13.46: Den detroniserede bykonge Kaj Petersen (S) fra Guldborgsund Kommune mener selv, at sagen om politikerdruk var årsag til, at han er vippet af pinden efter gårsdagens valg. Med henvisning til Ekstrabladet siger han, at "den smædekampagne, der er kørt mod mig, har kostet. Det kan ikke undgås" - skriver politiken.dk.

11:42: Guldborgsund er det sted i regionen med flest blanke stemmer. I alt 439 vælgere mødte op uden at sætte deres kryds, skriver TV2 Øst. Stevns kan brøste sig selv med at have færrest blanke stemmer. Her var der kun 107 stemmesedler uden kryds.

08.10: Den røde blok mistede magten efter at Danmarks længst siddende borgmester, socialdemokraten Kaj Petersen, måtte forlade posten, skriver DR. John Brædder fra lokallisten Nyt Guldborgsund overtager borgmesterkæden. Han skal stå i spidsen for en koalition af fem borgerlige partier. Nyt Guldborgsund kom i byrådet med tre mandater og er indtil videre den eneste lokalliste, som har erobret en borgmesterpost.

Tirsdag den 17-11-2009:

18:56: Stemmeprocenterne på Lolland og Falster raser i vejret. Flere steder i landet tyder det på at den generelle stemmeprocent bliver lavere end ved kommunalvalget for fire år siden. Sidste gang fik Lolland en stemmeprocent på 72.6 procent. Guldborgsund fik en stemmeprocent på 72,5. Toreby er tæt på med 69,6 procent afgivne stemmer klokken 18.00. Men Askø er alligevel forrest med en stemmeprocent på 85,71 procent afgivne stemmer på samme tidspunkt. Men her er der også kun 49 stemmeberettigede beboere i alt.

18:06: Flagene er hejst. Bordene er dækket med fine blå duge og røde blomster. Byrådssalen er klar til valgcafé i aften i Guldborgsund. På storskærme kan man følge offentliggørelsen efterhånden som resultaterne ringes ind fra valgstederne efter de lukker klokken 20.00. I løbet af dagen har der ellers været gang i den på blandt andet Ejegodskolen i Nykøbing Falster. Her er stemmeprocenten efterhånden op på 39 procent ved sidste opgørelse klokken 16.00. Se billeder fra valghandlingen på www.guldborgsund.dk.

17:34: Væggerløse fører som det stemmested, hvor flest borgere har været forbi stemmeboksen for at sætte kryds. I alt 50 procent har stemt ved optællingen klokken 16.00. Nærmeste konkurrent er Toreby, hvor 49,1 procent af de stemmeberettigede har sat deres kryds.  Østerbro har den kedelige rekord som det sted med den laveste stemmeprocent indtil videre. Her har blot 31,1 stemt ved seneste optælling. Næste optælling offentliggøres omkring klokken 18.


href="http://disqus.com" class="dsq-brlink">Drevet af Disqus

Klik på anméld for at anmelde en upassende kommentar til redaktionen.

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske

Tidendes websites
;="">