Gruppeformand: Rokade skal styrke SF frem mod valget

Når SF flytter rundt på ordførerskaberne i folketingsgruppen, er det for at styrke partiet frem mod det kommende folketingsvalg, siger gruppeformand Jonas Dahl.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En rokade i SFs ordførerskaber skal styrke partiet frem mod et kommende valg, fastslår gruppeformand Jonas Dahl (SF).

Rokaden kommer, efter partiets hidtil sygemeldte folketingsmedlem Anne Baastrup (SF) har meldt sig klar til at genoptage arbejdet på Christiansborg.

»Vi ved, der er et folketingsvalg på vej inden for det næste år, og derfor er det klart, at vi skal have sat det stærkeste hold frem mod det valg. Og der har vi benyttet både Folketingets åbning, og at Anne Baastrup er kommet retur efter sin orlov, til at blande kortene på en ny måde,« siger Jonas Dahl.

Partiet har nu fået en decideret udkantsordfører i form af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), og Trine Mach (SF) er blevet forfremmet med posten som socialordfører.

»Vi har skulle sætte det stærkest mulige hold, og det har vi gjort over hele paletten. Socialområdet er vigtigt for SF, og Trine kan løfte opgaven, og er en stærk kommunikator, der udadtil kan løfte SFs socialpolitik,« siger Jonas Dahl.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) overtager fødevareområdet fra Trine Mach, hvilket skal bidrage til at binde væsentlige områder bedre sammen, fortæller Jonas Dahl.

»Lisbeth overtage fødevareområdet, så de koblinger, der er mellem fødevarer og miljø, hvor hun også er ordfører, kan trækkes endnu bedre sammen. Så det her er et spørgsmål om, at vi samlet set styrker SFs hold og bliver endnu skarpere på de profiler, vi vil have frem mod et folketingsvalg,« siger han.

Samtidig får Anne Baastrup sin post som transportordfører tilbage. Den har været midlertidigt passet af Karsten Hønge (SF), der på Christiansborg blev kendt som »Vikaren fra Helvede« på grund af sin markante kritik af SFs accept af salget af DONG-aktier til Goldman Sachs.