Gruppeformand afviser mobning

Jan Johansen er ikke blevet banket på plads, fastslår Socialdemokraternes gruppeformand Leif Lahn Jensen, efter folketingsmedlemmet har beskyldt sine partifæller for mobning.

Socialdemokraterne i Folketinget mobber ikke Jan Johansen (S), der forleden brød partilinjen og stemte for et forslag fra Enhedslisten om at halvere genoptjeningskravet for dagpenge.

Det understreger partiets gruppeformand, Leif Lahn Jensen (S), efter Jan Johansen i et interview med Fyens Stiftstidende har fortalt, at der står et tæskehold klar til at tryne de politikere, der træder ved siden af.

»Vi havde et gruppemøde, hvor vi diskuterede sagen. Det er ikke ok, det Jan har gjort, og det fandt han ud af,« siger gruppeformanden, der afviser, at det fynske folketingsmedlem blev banket på plads af gruppen.

»Vi tog en god snak, som man gør i alle partier, og sagde, hvad vi mente. Jeg kan ikke genkende, at Jan skulle være blevet mobbet, men det vil jeg da tale med ham om,« siger Leif Lahn Jensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Gruppeformanden har i sin tidligere egenskab som arbejdsmarkedsordfører selv været stærkt kritisk over for regeringens politik på dagpengeområdet. Det ændrer dog ikke hans syn på, at Jan Johansen burde have fulgt partilinjen og stemt imod Enhedslistens forslag.

Jeg kan ikke forstå, at nogen går solo på det område. Vi drøfter sådan noget på gruppemødet, og derudover har jeg ingen kommentarer til sagen,« siger Leif Lahn Jensen.

Til Fyens Stiftstidende siger Jan Johansen, at politikerne på Christiansborg er skyldige i hykleri.

»Det er sygt, at man herindefra lovgiver om mobberi og på samme tid har så syg en kultur,« siger den fynske socialdemokrat, der genopstiller til Folketinget og ikke har nogen planer om at skifte parti.