Grænsekontrollen forlænges for tredje gang

Regeringen har for tredje gang forlænget den midlertidige grænsekontrol, som blev indført 4. januar. Den er forlænget med 10 dage frem til 4. marts.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har tirsdag valgt at forlænge grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse. Denne gang er den forlænget med ti dage frem til 4. marts.

Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Efter at grænsekontrollen blev indført 4. januar, er den nu i alt blevet forlænget tre gange. Først varede den ti dage, og derefter er den blevet forlænget med to gange 20 dage og nu med ti dage yderligere.

Regeringen vurderer ifølge ministeriet fortsat, at kontrollen er nødvendig for at undgå ophobning af illegale udlændinge i Danmark.

- Regeringen betragter fortsat grænsekontrollen som nødvendig for at opretholde orden og sikkerhed i Danmark, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i pressemeddelelsen.

- Vi skal have styr på, hvem der rejser ind i landet, og vi ønsker ikke at se store ophobninger af flygtninge og migranter i Danmark.

- Det er regeringens vurdering, at der er risiko for, at illegale udlændinge strander i Danmark, hvis vi ophæver grænsekontrollen på nuværende tidspunkt. Derfor forlænger vi nu kontrollen i yderligere ti dage, siger ministeren.

Når de ti dage er gået, har regeringen mulighed for at forlænge grænsekontrollen over en længere periode.

Det er det såkaldte Schengengrænsekodeks, der sætter reglerne for, at EU-medlemslande kan indføre midlertidig grænsekontrol inden for det ellers grænseløse Schengensamarbejde.

Et medlemsland kan indføre grænsekontrol i op til ti dage til at begynde med. Herefter kan perioden forlænges med perioder på 20 dage, indtil der er gået to måneder.

Herefter kan kontrollen forlænges med 30 dage ad gangen i op til et halvt år. Når de i alt otte måneder er gået, kan grænsekontrollen forlænges i op til to år.

Opdateres...