Glostrups tidligere borgmester politianmeldt

Kommunalbestyrelsen i Glostrup har nu meldt byens tidligere borgmester til politiet, fordi han angiveligt skulle have søgt personlige oplysninger om byrådskollega og videregivet disse.

Glostrups tidligere borgmester Søren Enemark er blevet politianmeldt. Efter kommunalvalget søgte han efter private oplysninger om SF'er, der sprang fra aftale. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet skal nu undersøge, om Glostrups tidligere borgmester Søren Enemark (S) overtrådte loven, da han efter kommunalvalget sidste år søgte på personlige oplysninger om SF-eren Charlotte Brangstrup, der i dag er løsgænger.

Hun havde lovet at støtte ham som borgmester, men sprang fra aftalen og sikrede dermed et flertal for John Engelhardt (V) som ny borgmester i Glostrup efter otte år med Søren Enemark i borgmesterstolen. Det medførte voldsomme personlige beskyldninger mod Charlotte Brangstrup, og
Kommunernes Landsforening (KL) konkluderer nu på baggrund af en undersøgelse af sagen, at Søren Enemark har overtrådt loven ved at bede om at få udleveret fortroligt materiale, som han sandsynligvis har videregivet.
 
- Det er forkert - jeg beklager
 
Søren Enemark erkender, at han har indhentet oplysninger om Charlotte Brangstrup.

- Det er korrekt, at jeg er kommet til at søge nogle oplysninger i CPR-registeret. Det var på baggrund af nogle ondsindede rygter på Facebook. Det er forkert, og jeg beklager det, siger Søren Enemark, der samtidig afviser, at han skulle have videregivet oplysningerne til andre.

Glostrups borgmester John Engelhardt (V) siger i en pressemeddelelse, at det nu er op til politet at afklare de uafklarede spørgsmål.

- Det er selvfølgelig en meget kedelig situation for os alle i kommunen. Vi håber, politiet vil foretage en meget hurtig undersøgelse, siger John Engelhardt, der ud over Charlotte Brangstrup havde Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti bag sig som ny borgmester.